Ove jezive oglase za humanitarnu organizaciju Refuge kreirala je agencija McCann Bristol

This article is also available in: English

Izvor: Campaign

Humanitarna organizacija Refuge i agencija McCann Bristol pokrenuli su snažnu, poetsku kampanju za Božić, koja podizanje svijesti o nasilju u porodici doslovce okreće naopačke.

Svaki oglas sadrži pjesmu koja dočarava idiličnu sliku porodične atmosfere u vrijeme Božića, ali ako ih čitate odozdo prema gore, stihovi će otkriti jezivu istinu onih koji žive s nasiljem u porodici.

U oglasima Refuge također poziva: „If your partner turns on you, turn to us“ (Ako se vaš partner okrene protiv vas, vi se okrenite nama)

Galerija

McCann Bristol je uradio oglase pro bono, a bit će prikazivani putem tiska, radija, postera i društvenih medija, a uskoro će biti pokrenute i verzije za TV i kina.

Ove božićne poeme otkrivaju šokantnu istinu o nasilju u porodici kada se čitaju unazad 1 Ove božićne poeme otkrivaju šokantnu istinu o nasilju u porodici kada se čitaju unazad 2

Kampanju su stvorili Zane Radcliffe i Ken Sara, dok je zakup medija vodila agencija Universal McCann. Steve Reeves režirao je oglas za kino i TV, a producirala ga je kuća Another Film Company. Glumica Maxine Peake radila je naraciju za audio verziju poema.