Pandey će zamijeniti Tham Khai Menga, koji je otpušten ranije ove godine

This article is also available in: English

Ogilvy je imenovao Piyusha Pandeya na poziciju globalnog kreativnog direktora, na kojoj će zamijeniti Tham Khai Menga, koji je otpušten ranije ove godine nakon interne istrage provedene nakon pritužbi na njegovo ponašanje.

Pandey je predsjednik Indijskog ogranka Ogilvy grupacije i zadržat će svoje sadašnje odgovornosti, ali će također biti zadužen za povećanje kvalitete kreativnosti širom Ogilvy mreže. Sjedište će mu i dalje biti u Mumbaiju, a rad u novoj ulozi počinje u januaru/siječnju naredne godine.

„Oduševljeni smo što će Piyush biti naš glavni kreativni direktor na globalnoj razini, i što će biti moj kreativni partner. Piyush je prava ikona industrije i ima jedinstvene vještine da vodi naše globalne kreativne napore. Kreativnost jeste i uvijek će biti u srcu brenda i kulture Ogilvyja. On je savršen čelnik za vođenje tog naslijeđa u našim daljim naporima da učinimo brendove relevantnim kao vodeća kreativna mreža na svijetu,“ rekao je John Seifert, CEO Ogilvy Worldwide.

Pandey se pridružio Ogilvyu prije tri decenije, tokom kojih je držao razne pozicije od ranih osamdesetih, uključujući onu kreativnog direktora Ogilvy Mumbai i CEO-a za Ogilvy u Indiji i Južnoj Aziji.

Ogilvy popunjava ovu poziciju nakon što je dugogodišnji kreativni direktor Khai Meng iznenada napustio kompaniju u julu ove godine. Meng je držao tu poziciju od 2009. godine, ali otpušten je nakon dvosedmične istrage povodom nekoliko pritužbi vezanih za Mengovo ponašanje prema menadžment timu.