Predsjednica smatra kako Hrvatska nema jasan i kvalitetan sustav oblikovanja nacionalne marke, odnosno brenda, i upravljanja njime

This article is also available in: English

Izvor: Jutarnji.hr

U Uredu predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, održana je četvrta radionica Radne skupine predsjednice Republike za razvoj identiteta i brenda Republike Hrvatske, na kojoj je nastavljen rad i rasprava o brendingu i dostupnim modelima za razvoj brenda nacije/države radi pripreme cjelovitog modela brenda Republike Hrvatske, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Na četvrtoj radionici analizirali su se elementi marke Hrvatske po područjima te se generirala izjava o pozicioniranju marke Hrvatske. Kao teorijska podloga korišteni su modeli Capstones i Brand Key. Radionica je završila definiranjem elemenata marke Hrvatske prema ciljnim javnostima.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović,  održala je u listopadu prošle godine okrugli stol na temu Identitet i marka Republike Hrvatske, na kojem su sudjelovali i stručnjaci s područja marketinga, kreiranja imidža i brendiranja te sporta i kulture. Na okruglom stolu predsjednica je istaknula kako Hrvatska nema jasan i kvalitetan sustav oblikovanja nacionalne marke, odnosno brenda, i upravljanja njome te poručila kako to želi promijeniti osnivanjem radne skupine koju će voditi prof. Dubravka Sinčić Ćorić sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.

Radna skupina predsjednice Republike za razvoj identiteta i brenda Republike Hrvatske osnovana je početkom studenog 2018. godine odlukom predsjednice Grabar-Kitarović. Sredinom travnja radna skupina predstavit će predsjednici Republike smjernice za pozicioniranje Hrvatske, odnosno za brendiranje Hrvatske.