Prvi pobjednici ovogodišnjih WARC Media Awards nagrada bit će najavljeni početkom januara 2019.

This article is also available in: English

WARC je objavio finaliste svojih WARC Media Awards 2018., globalnog takmičenja koje nagrađuje planiranje komunikacija koje je pozitivno utjecalo na rezultate poslovanja.

Ukupno 79 kampanja iz širokog raspona tržišta, kategorija i brendova uvršteno je u četiri kategorije, od kojih je svaku ocjenjivao vlastiti stručni žiri sastavljen od lidera industrije.

Po 20 finalista našlo se u kategorijama Effective Channel Integration, Best Use of Data i Effective Use of Tech, dok je u kategoriji Effective Use of Partnerships & Sponsorships u finale ušlo 19 radova.

Pored regionalnih kampanja za Aziju, Evropu, Latinsku Ameriku, MENA regiju i Sjevernu Ameriku, u finale su ušle i studije slučaja s 26 različitih pojedinačnih tržišta.

Predstavljen je širok spektar industrija, uključujući automobilsku, finansijske usluge, hranu, FMCG, zdravlje, maloprodaju, telekom i putovanja. Međunarodni brendovi kao što su Axe, Gillette, KFC, Pepsi i Volvo rame su uz rame sa lokalnim brendovima, kao što su Age UK, Bank of New Zealand i Saudi Telecom Company.

Prvi dobitnici ovogodišnjih WARC Media Awards,čiji kriteriji su uvid, strategija i analitika koji pružaju učinkovito ulaganje u medije, bit će objavljeni početkom januara/siječnja 2019. Tu je i nagradni fond od 40.000 dolara za najbolje radove takmičenja koje se održava već treću godinu zaredom.

Liste finalista možete provjeriti na ovome linku, dok pretplatnici na WARC usluge također mogu pogledati studije slučaja.