Alison Keith, potpredsjednica globalnih medija u kompaniji Coty je imenovana za predsjednicu žirija

This article is also available in: English

Kategoriju Effective Content Strategy na ovogodišnjim Warc nagradama, koje traže dokaze o tome kako je strategija sadržaja pomogla ostvariti poslovne ciljeve, ocjenjivat će žiri kojim će predsjedavati Alison Keith, potpredsjednica za globalne medije brenda kozmetičkih proizvoda Coty.

Alison Keith je snažna zagovornica brendirane komunikacije a također ima mnogo godina iskustva i na strani agencija, što je čini savršenim izborom da vodi panel od 15 top stručnjaka industrije.

Punu listu članova žirija, uključujući i njihove pojedinačne biografije, možete pogledati ovdje.

Effective Content Strategy kategorija nagrađuje strategije sadržaja koje pokazuju poslovne rezultate za brendove, i gdje je sadržaj dizajniran tako da plijeni pažnju. To može uključivati ​​video, audio, TV emisije koje finansira neki brend ili druge formate. Rad koji osvoji Grand Prix također će biti nagrađen s 7.000 USD.

Osim toga, didjelit će se i tri posebne nagrade u vrijednosti od 1.000 USD: Long-Term Idea Award koja prepoznaje strategiju sadržaja koja je isporučila trajan uspjeh za brend; Best Multiplatform Award za strategiju sadržaja koja je uspješno koristila niz različitih kanala komunikacije; i Low Budget Idea, nagrada za efikasnu strategiju sadržaja proizvedenog uz budžet do 500,000 funti, a koja je usmjerena ka kampanjama neprofitnih organizacija.

Prijave su besplatne a mogu se prijaviti studije slučaja iz bilo kojeg tržišta ili discipline. Krajnji rok za prijave je 20. april 2017.

Više informacija o tome kako da se prijavite na Warc Awards dostupno je ovdje.