Ove godine, Epica će uvesti posebne članove žirija u pojedinačnim kategorijama

This article is also available in: English

Epica Awards 2017 sada su službeno otvorene za prijave, a ove godine donose dvije nove kategorije i proširenje žirija.

Epica nagrade pokrivaju oglašavanje, dizajn, PR i digital te zauzimaju posebno mjesto u svijetu nagrada za kreativnost kao jedine kreativne nagrade u čijim žirijima sjede isključivo novinari posvećeni struci. Svaka agencija koja se prijavi za Epica nagrade zapravo je samim tim činom pobijedila, jer će njihove radove pregledati ljudi koji mogu proširiti vijest o njihovom talentu.

Ove godine, pored vašeg Media Marketinga i poznatih magazina posvećenih industriji kao što su Adweek, Campaign, Creative Review i Shots, Epica dodaje i nišne magazine za pojedine kategorije.

Na primjer, u Craft kategoriji, Epica nagradama se pridružuje njemački časopis Digital Production, dok će stručna publikacija za PR, The Holmes Report iz Velike Britanije, dati svoj sud u kategorijama PR-a. Za kategoriju Virtual Reality, stručni časopisi VRODO i ARVR pridružit će se Epici, dok će predstavnica časopisa Marie Claire France dati svoje uvide u ocjenjivanju modnih kampanja.

Predsjednik žirija 2017. godine bit će Spencer Baim, glavni direktor strategije za VICE Media.

Ovogodišnje nagrade imaju i dvije nove kategorije: Music Video i Online & Mobile Services (koje pokrivaju oglašavanje digitalnih brandova kao što su Airbnb i Uber). Svečanost dodjele nagrada održat će se u Meistersaalu u Berlinu, u večernjim satima 16. novembra.

Kao i uvijek, sve agencije koje prijave svoje radove dobit će besplatnu kopiju godišnje Epica knjige koja donosi 400 stranica kreativne inspiracije.

Ovdje možete vidjeti cijeli popis članova žirija, a ovdje možete pronaći prijavnice za nagrade.

Epica je jedina globalna kreativna nagrada koju dodjeljuju novinari. Epica pruža neovisni žiri i globalnu medijsku pokrivenost. Nagrade su pokrenute prije 31 godine, i danas su međunarodna revija kreativnosti koja privlači hiljade prijava iz više od 70 zemalja.