Zahvaljujući HALO oglasi aplikaciji za nekretnine studenti više nemaju razloga za panično listanje oglasa, 'refreshovanje' stranica portala za izdavanje nekretnina i uzaludno obilaženje stanova

This article is also available in: English

HALO oglasi su tokom proteklih dvadeset godina od nekadašnjeg čuvenog ‘debelog’ štampanog izdanja postali jedan od najposećenijih oglasnih sajtova u Srbiji. U skladu sa očekivanjima i promenama u navikama korisnika, sada je lansirana aplikaciju za pretragu nekretnina, i to u vreme kada se hiljade studenata suočava sa izazovom pronalaženja stana za iznajmljivanje ili kupovinu.

Ova aplikacija korisnicima omogućava da ‘iscrtaju’ deo grada u kojem traže stan, aktiviraju veliki broj filtera – poput cene, spratnosti, grejanja… i uživaju! Zato što će im aplikacija poslati notifikaciju kada se u ponudi pojavi stan kakav traže – umesto da panično proveravaju portale ili štampane oglase korisnici mogu da se u potpunosti opuste, rade šta im je volja i iskuliraju, da kažemo to jezikom onih odrastali uz štampano izdanje HALO oglasa.

To uživanje i bavljenje stvarima koje su ovoj generaciji zabavne čine srce kampanje koju je kreirala agencija Communis DDB. Kada su istraživanja pokazala da je glavni benefit ove aplikacije, da citiramo ciljnu grupu – ‘ne cimam se oko traženja stana’ – kreativci Communisa su se fokusirali na opuštenost i dokonost studenata u vreme kada bi trebalo da budu najnervozniji i u potpunom haosu oko traženja stana – zato što je to umesto njih radi aplikacija.

“Tokom rada na kampanji smo mnogo naučili o ponašanju i stavovima mlade generacije: kako prihvataju ili odbacuju neke stvari; šta im je cool, šta ih zabavlja i šta ih privlači da vreme ulažu u stvari poput obmotavanja gumica oko lubenica, shuffle dance, neke čak retro igrice…  Akteri kampanje su nam tokom snimanja otkrivali nove trikove te smo neke stvari menjali na licu mesta zajedno sa klijentom, sa kojim imamo fenomenalnu saradnju,” izjavio je Srđan Naumović, vođa ovog projekta.

Communis
je kreirao niz kratkih video formi za kablovske i digitalne kanale, video tizere, radio spot i mini OOH kampanju koja je startovala početkom septembra.

Projektni tim:

Kreativni tim: Vladimir Radivojević, Nebojša Krivokuća, Andreja Popović, Predrag Vojinović, Đuro Radosavović, Marko Dinić, Stefan Petrušević.

Strateški planer: Dušan Simić

Vođa projekta: Srđan Naumović

Produkcija: Communis