Najava o promjenama u menadžmentu došla je netom prije predstavljanja najnovijih kvartalnih izsvještaja Publicis Groupe

This article is also available in: English

Izvor: TheDrum

Publicis Sapient imenovao je Nigela Vaza za novog globalnog izvršnog direktora. Na ovoj poziciji će naslijediti Alana Wexlera koji će preuzeti poziciju predsjednika Grupe.

Wexler, koji je u decembru/prosincu 2017. imenovan za CEO-a, preuzima poziciju predsjednika sa ovom objavom, a Vaz istovremeno postaje prvi globalni CEO ove kompanije, jer ta pozicija ranije nije postojala.

Vaz je također globalni lead za digitalnu poslovnu transformaciju grupe. Sada će biti zadužen za vođenje Sapientovih sposobnosti da ponudi konsultantske, kreativne i tehnološke usluge koje će pomoći digitalnu transformaciju za klijente.

„Moj će početni fokus biti na ujedinjavanju našeg osoblja, koje broji 20.000 ljudi i 53 ureda, iza brenda Publicis Sapient, i potraga za mogućnostima globalne digitalne poslovne transformacije“, rekao je Vaz za The Drum.

„Osim toga, moja će odgovornost biti dosljedno poticanje rasta na našim tržištima; stalno isporučivanje vrhusnkih sposobnosti kroz strategiju i savjetovanje, iskustvo i inženjering te privlačenje i razvoj najboljih industrijskih talenata,“ dodao je on.

Također je dodao i kako će biti fokusiran na klijente, kojima želi pomoći u transformacijama uz korištenje tehnologija.

Najava o promjenama u menadžmentu došla je netom prije predstavljanja najnovijih kvartalnih izsvještaja Publicis Groupe.