Nielsen Branded Integration Intel će analizirati pominjanja brendova na višestrukim platformama

This article is also available in: English

Izvor: Adweek

Nielsen je pokrenuo novu opciju mjerenja kojom želi pomoći marketerima i izdavačima da standardiziraju spominjanja i pojavljivanja brendova na raznim platformama.

Nielsen Branded Integration Intel je prvo standardizirano mjerilo kojim će se pratiti, mjeriti i procjenjivati integracija brendova – kao i bilo kakva pojavljivanja ili pominjanja proizvoda – na linearnoj televiziji, videozapisima kratkog formata i pretplatničkim VOD uslugama poput Netflixa. Mjerni podaci pomoći će mrežama i marketerima da odrede koliko je medijska izloženost kroz takve kampanje djelovala, u usporedbi s tradicionalnim televizijskim oglašavanjem, a Nielsen tvrdi kako bi to u konačnici trebalo dovesti do preciznije monetizacije integracije brendova.

Nielsen Branded Integration Intel će analizirati i “ocjenjivati” svako pojavljivanje brenda u sadržaju, uključujući faktore poput veličine, lokacije, trajanja, utjecaja i drugih.

„Mi pomažemo klijentima da shvate prirodu njihovih brend integracija na način na koji to nisu bili u mogućnosti pratiti prije“, rekla je Renee Plato, svp za medijska rješenja i inovacije u Nielsen-u.

Nielsen Branded Integration Intel „je dijagnostika za razumijevanje načina na koji ekspozicija brenda utječe na prepoznavanje brenda“, rekla je Plato. „Što je rezultat snažniji, to je učinkovitije prepoznavanje koje je brend postigao“.

Ovo mjerilo obuhvaća šest različitih vrsta klasifikacija, uključujući verbalna spominjanja, pasivno ili aktivno (da li je brend u pozadini ili je istaknutiji), brendirano ili nebrendirano pojavljivanje (da li su brend i logo vidljivi ili su implicitno pomenuti kroz kontekstualne tragove poput oblika i boje proizvoda). Podaci se zatim razgrađuju dalje, pri čemu se gleda na veličinu brenda, lokaciju – bliže središtu ekrana gdje potiče veću pamtljivost – te istaknutost.

Nielsen stvorio novi mjerni indikator kojim će mjeriti učinkovitost integracije proizvoda

Ova opcija je potiho izbačena na tržište još prije šest mjeseci, a Nielsen radi za sada s 12 klijenata, među kojima su mreže, digitalni izdavači, agencije i brendovi.