Čak i vrhunskim vozačima ponekad je potrebna pomoć u gradskoj vožnji

This article is also available in: English

BETC Paris i Peugeot udružili su snage s devetostrukim svjetskim prvakom u reliju i Peugeotovim vozačem Sebastianom Loebom kako bi promovirali novi model ‘gradske jurilice’ 208, dokazujući da čak i pro vozači ponekad trebaju pomoć u gradskoj vožnji.

Novi oglas djelomično parodira klasične oglase automobila koji promoviraju nove sigurnosne sisteme, jer Loeb jednostavno odbija koristiti njihovu pomoć, usput dovodeći naratora spota do ludila.

Na kraju, međutim, Loeb je kažnjen za svoju aroganciju pa zbog odbijanja da koristi promovirane sisteme pravi grešku, na opšte oduševljenje naratora spota.

Kreativni direktor spota David Martin Angelus kaže kako je odnos dva aktera u spotu ono što ga čini posebnim. „Ono što čini oglas tako stvarnim jeste činjenica da su narator Lewis i Sebastien Loeb stvarno slušali jedan drugoga tokom snimanja. Bilo je trenutaka koje smo morali isjeći iz spota jer se nisu mogli prestati smijati.“

Novi oglas predstavlja i novi korak u odnosu između Peugeota i njihove dugogodišnje agencije BETC Paris, jer je to prva kampanja koju je radio potpuno novi tim u agenciji, na čijem čelu su Remi Babinet i Antoine Choque (izvršni kreativni direktor svih kampanja za Lacoste).