Burger King u SAD-u želi ohrabriti korisnike da koriste njihove servise za dostavu, i da ostalo prepuste njima

This article is also available in: English

Burger King je u SAD-u pokrenuo novu print kampanju kojom promoviraju svoju uslugu dostave na kućna vrata, a odlučili su da je najbolji način da to urade tako što će korisnicima pokazati sve „opasnosti“ korištenja drive-through usluge.

Brend se još jednom okrenuo stvarnim fotografijama, kao i kod kampanje u kojoj su koristili fotografije stvarnih restorana koje je zahvatila vatra, s tim da usluge ovaj put promoviraju fotografije saobraćajnih nesreća koje su se dogodile u njihovim restoranima.

Niko nije ozbiljno povrijeđen u fotografijama koje su korištene za kampanju, a koje definitivno na humorističan način navode gledaoca da razmisli o naručivanju dostave.

To su postigli vrlo jednostavnim pozivom na akciju koji prati vizuale „Leave it to us“ („Prepustite to nama“), kojim BK poziva kupce na korištenje aplikacije DoorDash ili web stranice DoorDash.com.

Najnovija print kampanja Burger Kinga predstavlja opasnosti drive-through kupovine 1 Najnovija print kampanja Burger Kinga predstavlja opasnosti drive-through kupovine 3

Oglase je radila agencija Lola MullenLowe, a pojavili su se u nekoliko većih print medija širom SAD-a.