Na kraju globalnog foruma mladih, koji je od 16. do 21. ožujka 2012. organiziran na Bledu, nagradu za najbolji projekt su dijelile ekipe WeBuilt:Africa iz Nigerije i Rush Hot Chilli Brains iz Rusije. Nigerijska ekipa je uvjerila žiri i međunarodnu javnost idejom o obnavljanju tržnica i kuća siromašnih predjela svijeta, uz upotrebu recikliranih materijala, a ruska sa idejom o izgradnji univerzalne društvene mreže koja povezuje volontere, dobrotvorne fondove i društveno odgovorne poduzetnike te im omogućava suradnju. U sklopu Foruma  proglašena je i najinovativnija poslovna škola. Nagradu je dobio Ekonomski fakultet iz Podgorice.
Na C:F Summitu je sudjelovalo osamdeset inovativnih i društveno odgovornih mladića i djevojaka iz 38 država. Oni su, kroz dijalog s uglednim stručnjacima iz poslovnog, akademskog i političkog svijeta tražili rješenja za pametniji i bolji svijet, pod pokroviteljstvom UNESCO-a. U sklopu foruma su se odvijala četiri događaja koji su okončani gala svečanošću. Mlade je svojom prisutnošću počastio i predsjednik Republike Slovenije Danilo Türk, a tokom pet dana svoja znanja i iskustva su sa učesnicima dijelili futurist  Joel A. Barker, bivši generalni sekretar OECD Donald Johnston, Deepa Prahalad, italijanski businessman Riccardo Illy, najbogatiji slovenski poduzetnik Sandi Češko, slovenska klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj i drugi.

Na C:F Summitu svoje je projekte predstavilo pet finalista iz Venecuele, Indije, Kanade, Nigerije i Rusije. Wepati, projekt iz Venecuele, predlaže nove tehnike učenja i pomoć pri upravljanju znanjem. Dia Project iz Indije razvija ideju, baziranu na 3D tehnologijama, kako učiti djecu iz siromašnih predjela koja nemaju pristup obrazovanju. Iz Rusije je došao projekt Rush Hot Chilli Brains koji, na osnovu upotrebe tehnologije, volonterstvo pretvara u konstantni oblik zabave. Nathaniel iz Kanade je razvio igru nazvanu Impact kroz koju igrači upoznaju mogućnosti rješavanja problema zaštite okoliša. Adamma iz Nigerije je predstavila projekt WeBuilt:Africa, s kojim od recikliranih materijala želi obnoviti tržnice i kuće u siromašnim četvrtima gradova po cijelom svijetu. Međunarodni žiri je bio pred teški zadatkom i na kraju su se odlučili za dva pobjednika – ekipe WeBuilt:Africa i Rush Hot Chilli Brains koji su podijelili nagradu u visini 20.000 EUR (nigerijska ekipa je odlučila da svoj dio podijeli sa ekipom iz Indije)  

Na završnoj svečanosti je prof. dr. Danica Purg, dekanesa i direktorica IEDC-Poslovne škole Bled i predsjednica Udruge CEEMAN istakla da „su priče koje kreiraju članovi zajednice C:F pune inspiracije i pozitivne energije. S tim ne mislim samo na pobjedničke priče finalista nego i na svaku od 1.469 prijavljenih ideja. Kao sukreatorka projekta ponosna sam da smo mladim inovativnim i društveno odgovornim ljudima otvorili vrata poslovnog svijeta ponudivši im znanja i vještine koje itekako trebaju na svom razvojonom putu.“ Mag. Andreja Kodrin, osnivačica i predsjednica uprave Challenge:Future je još dodala da „promjene možemo promatrati sa strane ili ih stvarati. Uspjeh projekta C:F pokazuje da je druga opcija definitivno bolja i da mladi u tom procesu imaju puno toga za reći. Moramo ih znati slušati.“