Organizatori natjecanja ističu kako je digitalni sadržaj dosegao razinu da može samostalno, ali i kao dio integrirane komunikacije zaista ostvariti pomak u prodaji i na brand parametrima

This article is also available in: English

U petak su na Danima komunikacija u Rovinju proglašeni pobjednici natjecanja MIXX, organiziranog po međunarodnoj licenci IAB-a, a koje nagrađuje najbolje digitalne kampanje. Prestižna Best in Show nagrada pripala je Dalmacijavinu i agenciji Imago Ogilvy za kampanju Boli me Pipi.

Zagrebačka pivovara i agencija 404 za kampanju Beck's – Scratch4Art osvojile su nagradu Brand Awareness. Cross media integration nagradu ponijeli su Croatia osiguranje i agencija Bruketa&Žinić&Grey za kampanju Croatia je Hrvatska – Povijest pišemo sami. Projekt Meandar, koji je za klijenta Feal IN radila M+ Agency iz Rovinja je ponio nagradu Direct Response and Lead Generation.

Vipnet.hr proglašena je najboljom stranicom te su nagradu Best website osvojili agencija web.burza i VIPnet. Nagrada Best branded content otišla je također u ruke VIPneta, ali i agencije Bruketa&Žinić&Grey za kampanju Vipme Nema da nema. VIPnet s agencijom Degordian za kampanju Vip YouTube Akademija  osvojio je i nagradu Best social.

Klijent Sandoz i agencija Infinum zaslužili su nagradu Best mobile app za kampanju Terappia. Best media strategy osvojili su Coca-Cola Adria i agencija 404 za kampanju Shake&Take 2.0. Kampanja Searching Bike.hr in 2017 klijenta Sensus Grupa i agencije SeekandHit osvojila je nagradu Best search. Njuškalo i agencija Undabot za kampanju Foto- prepoznavanje osvojili su nagradu Best tech and innovation.

Organizatori natjecanja potvrdili su da je broj prijavitelja porastao za 15%. Sveukupno je pristiglo 78 prijava za 10 navedenih kategorija.  Ovogodišnje prijave na natjecanje MIXX Hrvatska preslika su tržišnih trendova i ulaganja u vlastite kanale komunikacije od web stranice do mobilnih aplikacija. Organizatori ističu kako je digitalni sadržaj, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj, dosegao razinu da može samostalno, ali i kao dio integrirane komunikacije zaista ostvariti pomak u prodaji i na brand parametrima.