Objavljeni su pobjednici Best Use of Data kategorije Warc Media Awards-a

This article is also available in: English

Kampanje s velikom zemljopisnom raznolikošću i širokim rasponom brandova, uključujući OP, KFC, Lifebuoy, Toyota, UNIQLO, i Virgin Trains, među dobitnicima su kategorije Best Use of Data na globalnim WARC Media Awards 2018, koja nagrađuje planiranje komunikacija koje pozitivno utječe na poslovne rezultate.

Dvanaest pobjednika – jedan Grand Prix, četiri zlata, tri srebra i četiri bronze, nagrađeni su u kategoriji Best Use of Data, koja prepoznaje ulogu podataka u učinkovitijoj komunikacijskoj strategiji.

Grand Prix ove kategorije odnio je Mindshare Indija, sa kampanjom „Adaptive Data Lighthouse“ za Lifebuoy, najveću indijsku marku sapuna u vlasništvu Unilevera.

Lifebuoy se suočava s problemom dopiranja do potrošača u ruralnim dijelovima indije, i rade u uslovima niskih stopa pismenosti i niske penetracije tradicionalnih medija. Brend je stoga stvorio sistem upozorenja o infekcijama u kojem koriste podatke vladinih agencija kako bi predvidjeli izbijanje epidemija bolesti, a zatim koriste ciljani marketing na mikro-lokalnoj razini kako bi se proširila svijest o važnosti higijene ruku. Kao rezultat toga, Lifebuoy je povećao mjerne indikatore svoga brenda u ruralnim područjima, prodor i prodaju, te su pomogli u smanjenju stopa zaraze.

Komentirajući pobjedničku kampanju, Ian Forrester, SVP, Research & Analytics u kompaniji Whalar, rekao je: „To je jedna sjajna priča. Mnogo je društvene vrijednosti u onome što oni rade, a u pitanju je kompleksan model koji je implementiran pozivanjem ljudi na telefon, što je zapravo nešto što trebate činiti u Indiji. To je bila lijepa mješavina starog i novog.“

Ovdje možete provjeriti popis svih dobitnika WARC Media Awards 2018. u kategoriji najboljeg korištenja podataka.