Europska federacija turističkih novinara – FEST, sa sjedištem u Rimu, dodijelila je međunarodnu nagradu za kulturološki doprinos razvoju turizma dr.sc. Boži Skoki, vodećem hrvatskom stručnjaku za brendiranje destinacija i jednome od utemeljitelja Millenium promocije, jedne od vodećih hrvatskih agencija za komunikacijski menadžment.

U obrazloženju nagrade za Božu Skoku istaknut je njegov aktivni, kontinuirani znanstveni i kreativni rad na području brendiranja destinacija. Posebno su istaknute njegove objavljene knjige „Hrvatska – identitet, image, promocija“ i „Država kao brend“, kao prvi hrvatski udžbenici na tom području, te uopće javni angažman oko popularizacije tog znanstvenog područja, što ga čini „vodećim hrvatskim stručnjakom za promociju i branding destinacije“.

Također su vrednovani njegovi stručni i kreativni doprinosi promociji i brendiranju Hrvatske i njezinih destinacija te Hercegovine, kojoj je posvećena fotomonografija „Hercegovina – zemlja svjetlosti“ (čiji je suautor, zajedno s Ivom Pervanom i Borisom Ljubičićem) te istoimeni film, čiji je Skoko producent, a koji je nagrađen nagradom Oktavijan, kao najbolji namjenski film na Danima hrvatskog filma 2010.

Međunarodni žiri je zaključio kako je Skoko svojim „komunikološkim i turističkim aktivnostima pridonosio razvoju, ugledu i međunarodnoj afirmaciji ukupne kulture usmjerene unapređenju i afirmaciji turizma u cijelosti“.