Jedan univerzalno prepoznatljiv simbol na genijalan način je pretvoren u politički promotivni materijal

This article is also available in: English

Izvor: TheDrum

McCannovi kreativci Ashley Glass i Francisco Valenzuela kreirali su jednu fotografsku kampanju u kojoj koriste jedan neočekivan oblik promotivnog materijala kako bi ljude pozvali na glasanje danas.

Naime, uzeli su prepoznatljivi znak upozorenja, kakav se može naći na mjestima gdje su se desili neki zločini, naravno uključujući masovne pucnjave, žutu traku, i pretvorili su je u poziv na glasanje za reformu oružja na predstojećim izborima.

McCann u Americi poziva glasače sa posebnom trakom za mjesta zločina 2

McCann u Americi poziva glasače sa posebnom trakom za mjesta zločina 1

Traka je postavljena na mjestima koja predstavljaju iste one lokacije gdje su se desile masovne pucnjave širom zemlje, poput škola, kina, sinagoga, noćnih klubova, ureda, itd. Tako su prostori na kojima su se Amerikanci nekada osjećali sigurno danas „ukrašeni“ žuto-crnom trakom koja poručuje: „Ovo nikada ne bi trebalo biti mjesto zločina. Glasajte 6.11.“

Pored foto kampanje, koja podsjeća ljude na priče o masovnim pucnjavama u zemlji, tim šalje ove trake ljudima širom zemlje, koji žele označiti lokacije u svojim gradovima pred izbore. Također, planiraju ih staviti oko biračkih mjesta u školama.

McCann u Americi poziva glasače sa posebnom trakom za mjesta zločina

Auto Draft 67