Mlade nade Hrvatske komunikacijske industrije spremni su za Cannes Young Lions

This article is also available in: English

Mlade nade komunikacijske industrije, Matko Buntić i Fran Mubrin iz agencije 404, i ove godine predstavljat će Hrvatsku na međunarodnom festivalu u Cannesu. Naime, sa svojim projektom Wild Awake osvojili su Grand Prix i prvo mjesto u kategoriji Digital na natjecanju Young Lions Croatia powered by Printera.

Natjecanje Young Lions Croatia za mlade profesionalce do 30 godina organiziralo se u okviru festivala Dani komunikacija, a dodana vrijednost mu je humanitarni karakter. Naime, natjecateljski zadatak je zapravo rješenje za organizaciju civilnog društva kojoj će bez naknade biti ustupljeni pobjednički radovi. Ove godine riječ je međunarodnoj neprofitnoj organizaciji Rewilding Europe.

Ove godine 30 timova natjecalo se u 5 različitih kategorija: Design, Digital, PR, Media i Print. Prvo mjesto u kategoriji Design osvojile su Ana Sakač i Jelena Rebrnjak iz agencije Degordian, u kategoriji PR Marina Gugić i Danijela Kobeščak iz agencije Komunikacijski laboratorij, u kategoriji Media Barbara Vugec i Marko Matejčić iz agencije MediaCom Central Europe Zagreb, u kategoriji Print Ivana Drezga i Stella Bogovac iz agencije I TO NIJE SVE!.

Organizatori festivala ove su godine u službeni program uvrstili prezentacije finalista natjecanja Young Lions kako bi potvrdili da zaista cijene radove mladih profesionalca Pobjednički tim dobio je nagradu u vrijednosti od 40.000,00 kuna, odnosno troškove puta, smještaja i kotizacija za festival Cannes Lions 2018. Ponosni sponzor ovogodišnjeg natjecanja je tvrtka Printera koja je odlučila podržati mlade nade industrije.