U sklopu novog rebrandinga, kompanija želi komunicirati raznolikost svojih proizvoda i odmaći se od korijena

This article is also available in: English

Izvor: TheDrum

Mars je proveo projekat rebrandiranja u sklopu kojeg se žele udaljiti od korijena kompanije u konditorskoj industriji, kako bi bolje odražavali široku paletu svojih proizvoda i brendova danas, među kojima su pored slatkiša i brendovi Uncle Ben, Whiskas, Dolmio, Wrigley i wellness brand CocoaVia.

Ovaj potez također jasno komunicira spremnost Marsa da se okrene ka „marketingu sa svrhom“, jer kompanija tvrdi i kako će koristiti svojih 115.000 uposlenika kako bi „napravili razliku“.

Odražavajući raznolikost svojih proizvoda, Mars će biti reorganiziran u ogranke Mars Food, Mars Petcare i Mars Wrigley Confectionary, što će biti komunicirano i kroz novi identitet.

Osnovana 1911. godine u Illinoisu, kompanija Mars je danas jedna od najvećih privatnih kompanija u SAD-u, i ima značajan marketinški budžet za komuniciranje svojih brojnih brendova na globalnoj razini.

Još jedan očigledan znak da će se kompanija okrenuti ka marketingu sa svrhom je i misija kompanije, koja ide tragom njihovih konkurenata Unilevera i P&G-a, a koja kaže: „Svijet koji želimo sutra počinje s načinom na koji poslujemo danas.“

Razloge za promjenu i neke od novih rješenja predstavili su u Twitter postu koji možete pogledati u nastavku.