Kategorija je otvorena za sve fotografije povezane sa oglašavanjem

This article is also available in: English

Foto: Jørgen Reimer AB – “La Grenouille”

Epica nagrade su još jednom udružile snage sa Lürzer's Archive-om, kreativnim resursom za profesionalce u oglašavanju, te su najavili drugu po redu zajedničku nagradu za fotografiju u oglašavanju – The Lürzer’s Archive/Epica Advertising Photography Award.

Pobjednički rad će biti predstavljen u Lürzer's Archive magazinu i na Lurzer's Archive internet stranici, te naravno u godišnjoj Epica knjizi.

Izdavač i glavni urednik Lurzer's Archive-a Michael Weinzettl će predstaviti nagradu na Epica ceremoniji u Amsterdamu, 17. novembra.

Kategorija je otvorena za sve fotografije koje su povezane sa oglašavanjem, a koje mogu predložiti kako agencije tako i sami fotografi. Fotografi koji u natječaj ulaze samostalno neće morati platiti kotizaciju od 200 eura, te će platiti samo 100 eura po fotografiji (za razliku od redovne naknade od 320 eura po elementu).

Urednik Epica Awards Mark Tungate je prokomentarisao ovom prilikom: „Fotografija u oglašavanju je uvijek bila jedna od najpopularnijih kategorija kod naših žirija, ali smo željeli osnažiti njen profil u natječaju i naglasiti činjenicu da vjerujemo kako je to jedan jedinstveni oblik umjetnosti.“

Arhiva koju je 1984. godine osnovao Walter Lürzer, vlasnik oglašivačke agencije i copywriter, danas ima 150.000 čitatelja širom svijeta. Također obuhvaća cijeli niz inspirativnih alata, uključujući i Lürzer Archive 200 Best Specials publikaciju, web stranicu i aplikacije za veći broj uređaja, uključujući iPhone i iPad.

Pogledajte pobjednički rad 2015. godine na Epica internet stranici.