Redovi ispred pojedinih prodavnica počeli su se stvarati I prije svitanja

This article is also available in: English

Poznati njemački lanac trgovina Lidl otvorio je danas 16 prodavnica u 12 gradova širom Srbije, a do kraja godine planiraju otvaranje još sedam objekata.

Redovi ispred Lidlovih prodavnica počeli su se stvarati još i prije zore, a brojne potrošače je nakon otvaranja na policama Lidla dočekao pažljivo odabran asortiman od 1.500 proizvoda, od kojih je 350 domaće proizvodnje.

Kao zahvalnost za dobrodošlicu i povodom ulaska na tržište, Lidl je za prve dane rada obezbijedio artikle sa izuzetno atraktivnim cenama, po kojima je poznat među potrošačima i u drugim zemljama.

Otvaranju jedne od prodavnica u Beogradu prisustvovao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je podvukao višestruku korist otvaranja ovog lanca u Srbiji.

„Srbija je zemlja koja svojim građanima pruža izbor i mi smo zahvaljujući Lidlu danas to uradili. Pružili smo izbor našim građanima u 12 gradova širom zemlje da kupuju povoljno, a kvalitetno. Ovakvi trgovinski lanci su nam važni i zbog toga što od njih možemo mnogo da naučimo o logistici i organizaciji, a mislim da je baš Lidl jedan od najboljih u tome. Cela investicija Lidla do današnjeg dana vredna je 205 miliona evra – toliko je Lidl uložio u našu Srbiju i zaposlio 1.553 radnika”, rekao je Vučić.

Otvaranju je prisustvovao i ambasador Savezne Republike Njemačke u Srbiji Thomas Schieb, koji je istakao uspješno poslovanje njemačkih kompanija u Srbiji danas, a dokaz toga je i otvaranje prvih Lidl prodavnica u ovoj zemlji.