Za ovaj projekat bile su potrebne stotine sati, od čega je samo pravljenje origami figurica i njihovo vješanje na pravu poziciju trajalo gotovo 200 sati

This article is also available in: English

Izvor: TheDrum

Lexus je na svome najnovijem marketinškom projektu sarađivao sa umjetnikom Michaelom Murphyom, kako bi stvorili umjetničku instalaciju u čast korisničkog iskustva koje pružaju svojim kupcima.

Instalacija se sastoji od više od 2.000 pisama zahvale klijenata, koja su složena u origami figrice a potom obješena na takav način da gledatelj iz jednog ugla vidi automobil 2018 LS sedan, dok s druge strane može vidjeti oblik logotipa Lexus-a.

Umjetnička instalacija „Letters“ ima dimenzije od 2,5×5 metara, i obješena je na visini od 4 metra, a Murphy je inspiraciju potražio u konceptu mobilnosti. Instalacija će biti prikazana na brojnim događajima koje će korporacija i zastupništva održati u SAD-u, a dio su projekta Lexus Covenant  (Lexusov zavjet).

Lexus je uradio i spot za instalaciju, u kojem gosti čitaju svoja pisma koja su slali zastupništvima, dok umjetnik svako od njih pažljivo presavija i vješa u instalaciju.

Za ovaj projekat bile su potrebne stotine sati, od čega je samo pravljenje origami figurica i njihovo vješanje na pravu poziciju trajalo gotovo 200 sati. „Ovo je vrlo delikatno, precizno umijeće,“ rekao je Murphy. „Ukoliko je nešto samo milimetar izvan svoga mjesta to se smatra greškom.“