Sasvim smisleno spajanje nespojivog potpisuje agencija „Aquarius”, a za sve ostalo je kriv dobar brief

This article is also available in: English

Šta se desi kada u centrifugu ubacite neprospavanu noć, sirovu ideju i dobar brief? Kakva li to tajna veza spaja zlatne ribice, šape i Mona Lizu? I kako izgleda nadrealna reklama? Odgovor na sva tri pitanja je skriven, ili bolje reći otkriven, u novoj kampanji telekomunikacijske kuće m:tel.

Legenda kaže da je sastanak između Agencije i Klijenta protekao bez ijedne dramske pauze i šekspirovske tenzije. Brief je bio kao i svaki pošten brief – znao je šta mu je cilj u ovom životu te čime raspolaže da bi došao do ostvarenja svog punog potencijala. Petom spratu agencije Aquarius, poznatijem i kao mjesto gdje se sva hrana ovog svijeta dostavlja, je bilo sasvim jasno da izbrejnstormovati moraju kampanju koja a) poziva na akciju, b) kristalno jasno komunicira atraktivnost pretplate i c) nije u dosluhu sa generičkim telekomunikacijskim reklamama, no ima „ono nešto”.

Vizuelna atraktivnost kontrasta te artistička nota nadrealizma nisu došli na ovaj reklamni svijet per se, nego sa jasnim ciljem skretanja pažnje na osnovnu poruku oglašivača. Cijeli reklamni koncept svoj puni smisao egzistencije tako pronalazi u finalnim rezovima spotova koji, poput šlaga na torti, razotkrivaju sve(t) mogućnosti pretplate te esencijalno govore da je, poput cijele reklame, ponuda skoro pa nadrealna.

Sasvim smisleno spajanje nespojivog potpisuje agencija „Aquarius”, a za sve ostalo je kriv dobar brief.