Ovaj modni brend je otvorio dućan sa „lažnjacima“ pod brendom Deisel, a sve u sklopu njihove nove „Go with the flaw“ platforme

This article is also available in: English

Biste li vi kupili Deisel robu? Vrhunska kvaliteta po veoma niskim cijenama. Mislite da se šalimo? Kunemo se da je u pitanju prava stvar, ne obraćajte pažnju na tipfeler u imenu.

Upravo sa takvom situacijom su se suočili prolaznici u New Yorku dok su prolazili pored dućana sa oznakom Deisel, u kojoj su prodavci nudili originalnu Diesel robu sa malom „manom“ u imenu.

Zapravo, to zaista jeste bila prava trgovina, koju su Diesel i Publicis New York, u suradnji s agencijom Publicis Italy, otvorili u Grand Canal ulici uoči New York Fashion Week-a. Trgovina je nudila ograničenu liniju Diesel odjeće s namjernim tipfelerom u imenu, po izuzetno niskim cijenama.

Pogledajte videozapis u nastavku i skeptične kupce koji su se mrštili na prodavače koji su cjenkajući se uporno tvrdili da je u pitanju autentična roba.

Koncept se savršeno uklapa u novi smjer i platformu brenda koju su lansirali krajem prošle godine, pod nazivom „Go with the Flaw“, a koja slavi nedostatke u svima nama.

Oni koji su se usudili kupiti odjevne predmete u ovom dućanu zapravo su veliki sretnici, jer su dobili jedinstvene predmete, posebno izrađene od strane Diesel-ovog dizajn tima. Kako se radi o krajnje ograničenoj seriji proizvoda, ovo bi vrlo lako mogli postati kolekcionarski predmeti čija cijena bi mogla vrtoglavo rasti. Upravo radi toga pitanje je samo vremena kada će se pojaviti neki novi Deisel da kopira Deisel, a ne Diesel.

Također treba napomenuti da bi ovo mogla biti prva „autentična“ trgovina lažnjaka na svijetu, a Diesel je čak i pohvalio kupce Deisel-a zato što su „dovoljno hrabri da siđu sa utabanih staza i pronađu svoj sopstveni jedinstveni stil.“