Saša Savić, svjetski uspješan media strateg koji je radio za McCann Erickson, Publicis i Havas, a uz to i strastveni ribolovac koji snima filma o najljepšim svjetskim rijekama bogatim lososom

U slijedećem broju Media Marketinga, koji će iz štampe izaći sredinom novembra, čitajte ekskluzivni intervju sa Sašom Savićem. Saznajte kako se može uspjeti u media planiranju, u jednoj od najjačih agencija McCann Ericksona u Srednjoj Evropi, a da ste termin media planiranje čuli prvi put u trenutku kad ste dobili da radite taj posao. Kako uspjeti u poslu koji se zasniva na izvrsnom poznavanju rada na računaru, a da nikada niste upalili računar prije nego ste postali media planer.

Jednostavno saznajte kako je izbjeglica iz BiH napravio svjetsku karijeru u Pragu i New Yorku. Osam godina je, u Universal McCannu, vodio medijske strategije za najveće globalne klijente, kao što su Coca-Cola Company, Microsoft, Mastercard, Intel, Jack Daniels… Nakon tih osam godina prelazi u Publicis grupu i preuzima dužnosti globalnog direktora za Procter&Gamble. Aktivnosti u 85 zemalja, vodstvo timova iz 11 kompanija, koje su pripadale Publicis grupi i stotine brandova iz P&G portfolija, samo su neke od aktivnosti koje je Savić nadgledao.

Danas je Chief Operating Officer za Havas Media North America, zadužen za vodstvo grupe kompanija, u vlasništvu globalne kompanije Havas, servisirajući velike svjetske klijente, kao što su ExxonMobil, McDonalds, Dannone, Goodyear i mnoge druge za tržište Sjeverne Amerike.

I, na kraju, saznajte kako je Saša od malih nogu strastveni ribolovac, a da nikada nije okusio ribu. Najviše voli ići na rijeke u kojima ima lososa. Kada ide da lovi losose u sibirskim rijekama, leti helikopterom. Završio je privatnu akademiju za režiju da bi mogao snimiti film o najljepšim svjetskim rijekama bogatim lososom, čija se premijera očekuje krajem godine.