Uposlenici Apatinske pivare, agencija Idea+ i produkcijska kuća Black Book zajedničkim kreativnim snagama napravili su jedan od najboljih spotova za pivo u regiji ove godine

This article is also available in: English

Pjesma Ja želim pivo za kratko vreme je ušla u uši svih ljubitelja piva u Srbiji. I nije to samo stvar autentičnog teksta i melodije koja podiže raspoloženje, već i teme koja je svima pred očima svaki dan. Jelen pivo je pjesmom i zanimljivim spotom stavilo u fokus jednog ljubitelja Jelen piva, ispričalo njegov dan i odalo mu priznanje za sve što je u tom danu postigao. I u svakom narednom.

Kreativna razmjena mišljenja i konstruktivne diskusije zaposlenih u Apatinskoj pivari iznjedrili su pjesmu koja je prerasla okvir puke reklame. U pisanju teksta pjesme učestvovali su zaposleni iz raznih sektora kompanije i trasirali vizuelni deo kampanje što je, u saradnji sa agencijom Idea+ i produkcijskom kućom Black Book, rezultiralo onim što zovemo hit reklama. Zbog toga je ova kampanja i veliko priznanje zaposlenima, jer su pokazali motivaciju, inspirisanost brendom i usmjerenost ka potrebama svog potrošača.  Kako je izgledao put od početne ideje, prvih stihova do spota, i šta je neophodni sastojak za dobar timski rad, otkrivaju glavni “krivci” za kampanju Ja želim pivo.

Kako je pjesma iz reklame postala glas muškaraca u Srbiji 3“Tokom ove godine smo na seriji radionica sa zaposlenima u Apatinskoj pivari, partnerima i eksternim saradnicima iz cele Srbije, definisali potrošača Jelen piva, njegove, želje, tenzije i snove. I našli smo mesto Jelen piva u njegovom životu. To je rezultiralo spotom i pesmom za koju verujemo da će se pevati na svakoj turi piva,” kaže Olivera Nikodijević, direktorica marketinga u Apatinskoj pivari.

Sa muškarcima različitih zanimanja i starosne dobi i spota poistovetiće se svaki muškarac u Srbiji. Jer svaki od njih je od prvog alarma ujutro do navijanja sata za sledeći dan u neprekidnoj trci sa vremenom i obavezama. Budi dobar otac, uzoran muž, predusretljiv komšija i pažljiv brat. Budi dostavljač, majstor, serviser.  I za sve te obaveze koje uspešno obaviš slede momenti opuštanja sa drugarima uz pivo.

Kako je pjesma iz reklame postala glas muškaraca u Srbiji 2“Pesma Ja želim pivo slavi i svakog od nas, jer je tekst pesme autentičan proizvod naših zaposlenih. Kao uzbudljivo svedočanstvo o svakodnevici većine muškaraca u Srbiji, ova pesma pogodila je žicu mnogih i pokazala snagu našeg tima da ostvarimo zajednički cilj,” kaže Nikola Šućur, marketing menadžer u Apatinskoj pivari.

Prateći deo reklamne kampanje je i Instagram konkurs Ja želim pivo gde su ljubitelji piva slali svoje najkreativnije interpretacije ove pesme. Izabrano je  deset najboljih radova čiji će se autori naći u najnovijoj reklami Jelen piva. I, naravno, dobiti pivo koje su želeli kao nagradu.

 

Kako je pjesma iz reklame postala glas muškaraca u Srbiji 1“Osim ličnog osećaja važno je da to prepoznaju i vrednuju i drugi. I to oni do kojih nam je najviše stalo. Jelen pivo je stoga glasnogovornik čitavih generacija muškaraca koje su sa menjanjem društvenih uloga snažno zagrizli nov segment zaduženja u porodici. I na tom putu ih treba bodriti,” priča Marko Margan, Junior Brand Manager.

Dobar tekst, zanimljiv spot, bliska tema i melodija koja pokreće, elementi su zbog koga Ja želim pivo zaslužuje status nezvanične himne muškaraca. Teško da vam je na društvenim mrežama promakao spot, ili da niste čuli nekog oko vas kako pevuši tu melodiju. Za dnevnu dozu dobrog raspoloženja preporučujemo da u nastavku pogledate kompletnu verziju spota i uverite se zbog čega su male pobede vredne slavlja.