Izložba radova kojima su neki od trenutno najzanimljivijih ilustratora iz Hrvatske pokušali spojiti naizgled nespojive poznate ličnosti

This article is also available in: English

U zagrebačkom Swanky Monkey Gardenu će se 6. prosinca s početkom u 18 sati otvoriti izložba ilustracija Mix it up u trajanju od samo nekoliko sati. Svoje će radove prikazati neki od trenutno najzanimljivijih ilustratora koji djeluju iz Hrvatske – Filip Peraić, Ivan Blažetić – Šumski, Tea Jurišić, Davor Schunk i Nebojša Cvetković. Zajednički nazivnik njihovih ilustracija je pitanje kako spojiti naizgled nespojive poznate ličnosti, prema ideji Bruketa&Žinić&Grey tima, a na inicijativu i uz podršku vodećeg europskoga dobavljača papira IGEPA, čiju su paletu materijala ilustratori dobili na raspolaganje.

Crteži koji različitim tehnikama spajaju ljude koji su obilježili povijest, žele uvjeriti kako je svaka kombinacija, ma koliko nevjerojatna bila, moguća. Tako su na njima spojeni primjerice Mozart i Lennon, Mona Lisa i Elvis Presley, Madonna i Steve Jobs, Oprah i Tesla, Frida Kahlo i Mike Tyson, Queen Elisabeth i Abraham Lincoln. Sve je crteže IGEPA objavila u ograničenom izdanju kataloga čije je nedavno objavljivanje povod ove izložbe.

Na izložbi će prema istom principu glazbu miksati neočekivana kombinacija DJ-eva. S jedne strane DJ Kuna, poznat po svom nesvakidašnjem stilu i zaraznoj energiji te freestyle improvizaciji, a s druge DJ KMDNTMRK (komandantmrak) znan i pod imenom Tihomir Krklec kojem je osnovna ljubav vještina tetoviranja.

Svi će posjetitelji moći okušati sreću u prepoznavanju likova na ilustracijama i osvojiti planer Igepa Plana papira sa personaliziranom ilustracijom jednog od autora izložbe. Izložba će trajati od 18 sati do zatvaranja Swanky Monkey Gardena.

Impressum:

Ilustratori: Filip Peraić, Ivan Blažetić – Šumski, Tea Jurišić, Davor Schunk i Nebojša Cvetković
Kreativna ideja kataloga: Bruketa&Žinić&Grey
Selekcija papira: Igepa Plana Papiri
Koncept i organizacija izložbe: Linea Bold / Klara Šimunović
Kreativni direktor kataloga: Miran Tomičić
Art direktor kataloga: Nebojša Cvetković
Copywriter kataloga: Ivan Pavičić
Voditeljica produkcije kataloga: Vesna Đurašin
Account direktorica kataloga: Valentina Bugarin
Account executives kataloga: Sanja Zanki, Ana Krstić
Voditelj DTP-a kataloga: Radovan Radičević
Tisak: Printera + Markek
Fotograf kataloga: Domagoj Kunić

Više o projektu možete saznati na Facebook eventu, i službenoj stranici.