Studiju su proveli IPA i ISBA, a uključila je predstavnike 60 brendova, 60 agencija, 100 marketera i 120 agencijskih rukovodilaca

This article is also available in: English

Izvor: TheDrum

Nova studija IPA-e i ISBA-e, provedena s predstavnicima brendova, agencija i marketiera, otkrila je da samo polovica njih smatra da imaju odgovarajuće marketinške metrike i mjerenja na raspolaganju.

Pored toga, 75% oglašivača i 73% agencija priznaju da kratkoročni ciljevi imaju prednost pred dugoročnim planovima.

To proizlazi iz činjenice da se samo 14% trgovaca snažno slaže s izjavom da imaju spremne dugoročne marketinške planove i ciljeve, koji su definirani na period između jedne i tri godine.

Ovi rezultati su u srazu sa glavnom porukom izvještaja da marketeri namjeravaju poboljšati svoje kulture učinkovitosti za 32% već do 2020. godine, povećavajući trenutačna prosječna rangiranja ove stavke na ljestvici prioriteta sa šest od 10 na osam od 10.

Trenutačno više od polovice marketera procjenjuje svoju učinkovitost marketinga na šest ili niže na ljestvici od 10 bodova, ali optimističnih 61% su uvjereni da mogu postići napredak od dvije ljestvice u roku od dvije godine. Kao rezultat toga, 75% ih očekuje da će dostići 8 ili više, a trećina očekuje da će biti na 9.