Jer Budućnost želi biti naš prijatelj

This article is also available in: English

Izvor: TheDrum

Intel je pokrenuo globalnu B2B marketing kampanju ove sedmice u kojoj se u kupeu voza pojavljuju „Budućnost“ i glumac Jim Parsons.

Poruka oglasa je usmjerena na sektore u kojima Intel tehnologija gradi budućnost, kao što su umjetna inteligencija i autonomna vožnja. Kampanja uključuje dva oglasa u kojima se „Budućnost“ pojavljuje kao lik koji personifikuje način na koji Intel tehnologije osnažuju kompanije da se suoče sa budućnošću sa sigurnošću.

U prvom spotu, pod nazivom „Umjetna inteligencija“, Parsons govori „Budućnosti“ – koji se žali kako ga se većina ljudi boji – da ono što Intel radi u polju umjetne inteligencije (AI) pomaže poslovnim ljudima da prepoznaju trendove i ostanu korak ispred konkurencije. „Budućnost“ to shvata i počinje vikati svima u vozu „bit ćemo prijatelji!“ dok se Parsons suhoparno izvinjava ostalim putnicima zbog entuzijastične reakcije svoga saputnika.

Drugi spot, pod nazivom „Autonomna vožnja“ istaknut će kako Intel ubrzava budućnost autonomnih vozila i tehnologiju 5G mreže.

Kampanja se temelji na istraživanjima koja je Intel nedavno proveo među višim rukovodiocima, a koja su otkrila gotovo univerzalnu anksioznost prema onome što budućnost donosi i strah od prijetnji novih tehnologija.

„Nova kampanja oživljava ideju da mi u Intelu poznajemo budućnost, jer je gradimo“, rekao je Steve Fund, viši potpredsjednik i direktor marketinga u Intel-u. „Prikazat ćemo napredak koji pravimo u razvoju tehnologije danas, kako bi učinili budućnost poslovanja još više zapanjujućom.“

Spot „Umjetna inteligencija“ urađen je u saradnji sa agencijom TBWA \ Chiat \ Day iz Omnicom grupe, i počeo se prikazivati ​​18. aprila u SAD-u. Spot „Autonomna vožnja“ bit će lansiran 25. Aprila. B2B kampanja uključuje i prateće aktivnosti na društvenim mrežama i online kanalima, te vertikalne kampanje u Kini, Njemačkoj, Japanu i Velikoj Britaniji.