Najveća konferencija posvećena digitalnom marketingu u regionu predstavit će još više cijenjenih govornika, znanja i ideja koje podstiču rast

This article is also available in: English

InOrbit 2019. će ove godine isporučiti još više govornika, predavanja i radionica. U Portorožu će učesnici moći slušati priče međunarodno priznatih mentora i govornika koji će ih upoznati sa svim aspektima usavršavanja vašeg digitalnog prisustva, poboljšanja poslovanja i povećanja rasta kompanije.

Kongresni centar Bernardin od 13. do 15. marta/ožujka već petu godinu zaredom ugostit će konferenciju stručnjaka za digitalni marketing, posvećenu entuzijastima digitalnog marketinga. Događaj će se i dalje fokusirati na razvoj poslovanja i rast putem digitalnih kanala.

Ove godine, Red Orbit, agencija za digitalni marketing i koordinator inOrbit konferencije, dodatno je usavršila program proširenjem dvodnevne konferencije (14. i 15. marta/ožujka) za jedan cijeli dan (13. marta/ožujka 2019.), koji će u potpunosti biti posvećen radionicama. Ovaj odvojeni događaj je savršena prilika za one koji žele poboljšati izvedbu u određenim područjima jer će se radionice, na kojim će učesnici biti podijeljeni u male grupe, usredotočiti na praktične aspekte poslovanja.

Međunarodno priznati govornici uključuju istaknuta imena u digitalnom marketingu i stručnjake iz kompanija kao što su Ikea, Booking, Google, TopRank marketing, Facebook, Intercom, Deepcrawl i mnogi drugi.

Konferencija će biti podijeljena na tri zasebna segmenta.

Segment Strategija će se fokusirati na nove uslove tržišta, trendove i alate koji postaju vodeće online tehnologije. Učesnici će raditi na izgradnji temelja u postavljanju strateških politika kompanije. Teme će se posebice baviti content marketingom, korisničkim iskustvom, mobilnim i influencer  marketingom te glasovnim pretraživanjem, a učesnici će također imati priliku saznati šta je potrebno za organiziranje digitalnog tima u vlastitim kompanijama.

Segment Deep Dive pružit će stručne uvide u glavne digitalne kanale i taktike uz napredne sesije koje će pružiti uvide koji se mogu koristiti u praksi, marketinške strategije i savjete i trikove za konverzije koje će podijeliti uspješni digitalni poduzetnici i marketeri. Ovaj segment će biti više tehničke prirode, i prikladan je za one koji već imaju nekog prethodnog iskustva. Fokus će biti na oglašavanju na Facebooku i Googleu, optimizaciji web stranica, lokalnom SEO-u, brzini web-stranice, Instagram automatizaciji, live videu, digitalnoj analizi, optimizaciji stope koncerzija te content marketingu.

Novost na ovogodišnjoj konferenciji bit će i segment e-Commerce, namijenjen onima koji se bave online trgovinom. Uz sesije koje pokrivaju teme kao što su upravljanje kategorijama, chatboti, Amazon oglašavanje, lojalnost, segmentacija i izgradnja publike, Google Shopping Ads i više, učesnici će steći znanja i uvide potrebne za podizanje njihovog poslovanja na višu razinu.

Više informacija i program dostupni su na www.inorbit.si.