Tradicija i moderan duh spojeni su u novoj print kampanji

This article is also available in: English

Hong Kong Ballet ima novu kampanju za print i brend imidž, sa značajnom promjenom u pristupu dizajnu. Plesači su prikazani uz znamenitosti Hong Konga, uz vrlo privlačnu vizuelnu izvedbu koja kombinira tradiciju i moderne trendove kako bi komunicirala duh ove kuće kulture.

Novi imidž došao je nakom imenovanja novog art direktora, Septime Webrea, koji je ranije radio za Washington Ballet.

Oglasi, koji kombiniraju fotografiju, plakate i brošure programa, mogu se opisati kao bajkoviti, i prikazuju plesače usred zadivljujućih baletnih poza.

Kampanju je radila agencija Design Army, koja je inspiriraciju našla u tradiciji, zbog čega ne iznenađuje obilje živopisnih crvenih i plavih tonova, ali je u izvedbi uzela izrazito moderan stil, zbog čega je kampanja izrazito upečatljiva.

Hong Kong Ballet ima novi vizuelni identitet i hrabar dizajn Hong Kong Ballet ima novi vizuelni identitet i hrabar dizajn 1 Hong Kong Ballet ima novi vizuelni identitet i hrabar dizajn 2 Hong Kong Ballet ima novi vizuelni identitet i hrabar dizajn 3 Hong Kong Ballet ima novi vizuelni identitet i hrabar dizajn 4 Hong Kong Ballet ima novi vizuelni identitet i hrabar dizajn 5

Projektni tim:

Klijent: Hong Kong Ballet

Art direktor: Septime Webre

Agencija: Design Army

Kreativni direktor (Design Army) Sucha Becky

Art direktor, (Design Army) Heloise Condroyer

Producent: Eva Chui Loiterton, AJL Studio