Prema istraživanju agencije Nielsen iz marta 2018, HELL ENERGY je držao poziciju tržišnog lidera u kategoriji energetskih napitaka u BiH

This article is also available in: English

U organizaciji Instore magazina proteklog utorka održana je svečana promocija i proglašenje TOP 100 brendova koji su MUST HAVE u sezoni 2018./2019, a u kategoriji bezalkoholnih pića priznanje je osvojio i mađarski brend energetskih napitaka HELL ENERGY koji važi za jedan od najbrže rastućih svjetskih FMCG brendova.

„Jako smo ponosni na poziciju našeg brenda na bh. tržištu koje je za nas jako dragocjeno. Nakon istraživanja agencije Nielsen iz marta 2018. godine kada smo zauzeli poziciju tržišnog lidera u kategoriji energetskih napitaka u BiH, ovo je svakako još jedno važno priznanje. Ono je potvrda da imamo odlične proizvode visoke kvalitete po izuzetno povoljnoj cijeni i da su to osim potrošača prepoznali i trgovci. Ujedno predstavlja i rezultat kontinuiranog osluškivanja tržišta i kreiranja proizvoda shodno potrebama naših potrošača,“ kazala je Tóth Eszter Anna, PR direktorica HELL ENERGY.

Istraživačka agencija Nielsen, koja na tržištu BiH djeluje od 2006. godine, predložila je skoro 400 brendova podijeljenih u 19 kategorija, a zatim su trgovci glasali za najboljih 100 proizvoda koje po njihovom mišljenju treba imati u asortimanu i na policama.

„Da bi brend postao prepoznatljiv i da bi se nametnuo trgovcima, te postao obavezan dio asortimana, važno je da se gradi, a ovo je jedan od načina za kompanije da svoje proizvode prezentuju i postave na police, jer su već preporučeni od najrelevantnijih trgovaca u BiH,“ rekla je Edina Mizić, izvršna urednica “InStore” magazina.