Da bi ovaj projekat, koji uključuje naprednu filtracijsku tehnologiju zaživio, Heineken traži podršku od 100,000 ljudi

This article is also available in: English

Izvor: Adweek

Mnogi stanovnici New Yorka smatraju ideju plivanja u rijekama New Yorka ludom, ali to je upravo ono što Heineken i Tribeca Studios žele da im omoguće, kroz projekt +Pool.

Naime, Heineken je odlučio sponzorisati projekt koji traži podršku za izgradnju plutajućeg javnog bazena sa naprednim filtracijskim tehnologijama u jednoj od gradskih rijeka, s ciljem da postane rješenje za pročišćavanje voda u gradovima širom svijeta. Ovim naporima se također pridružio i glumac Neil Patrick Harris, koji je narator u najnovijim promotivnim spotovima projekta.

Oblikovan kao znak plus, +Pool je zamisao nekoliko lokalnih arhitekata i dizajnera koji od 2010. godine provode testiranja tehnologija i pokušavaju prikupiti sredstva za projekat.

U jednom od klipova koji je režirala Bianca Giaever iz Greenpoint-a i produkcijske kuće m ss ng p eces, gledateljima cijelu priču predstavljaju Harris i drugi saradnici i savjetnici na projektu.

Bazen je ipak još uvijek daleko od realizacije. Njegovi osnivači još uvijek pokušavaju srediti lokaciju sa gradskim dužnosnicima, te rade na okupljanju investitora kako bi osigurali 20 miliona dolara neophodnih za izgradnju. Heineken se sa svoje strane obavezao da će donirati 100.000 dolara projektu, ali samo ako 100.000 fanova ove inicijative potpiše peticiju za isti.

Do sada je peticiju ovog proizvođača piva potpisalo oko 6,000 ljudi, a partnerstvo brenda s projektom je prvi puta najavljeno krajem aprila ove godine.