Rok za dostavljanje zahtjeva za sudjelovanje u natječaju je 10. siječnja 2019. do 15 sati

This article is also available in: English

Hrvatski kulturni dom raspisuje, a Hrvatsko dizajnersko društvo provodi pozivni natječaj za oblikovanje vizualnog identiteta Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku u Rijeci. Rok za primanje zahtjeva za sudjelovanje u natječaju je 10. siječnja 2019. do 15 sati.

Hrvatski kulturni dom na Sušaku je javna ustanova u kulturi osnovana 2018. godine. Nalazi se u istoimenoj zgradi na Sušaku kojom je do ove godine upravljao Odjel gradske uprave za kulturu. Novoosnovana ustanova nastavila je djelovati kao prepoznatljivo gradsko kulturno središte u kojem se tijekom cijele godine održavaju brojni kulturni, edukativni i zabavni programi u plesnim, dramskim, glazbenim, filmskim, multimedijalnim i likovnim djelatnostima.

Ustanova za sada nema vlastitu produkciju, ali je prostorom, opremom i organizacijsko-tehničkom podrškom kapacitirana da udomaći programe drugih organizatora (najvećim dijelom organizacija i udruga s nezavisne scene, umjetničkih organizacija i drugih institucija kao i razna gostovanja…).

Cilj ustanove je promicanje novih i beskompromisnih umjetničkih izraza i poetika te razvoj kreativnog potencijala lokalnih umjetničkih institucija i skupina kroz mogućnost vlastitog autorskog rada kao i ulazak HKD u vlastite produkcijske i koprodukcijske projekte.