Motion će investirati u, i sklapati partnerstva sa vodećim svjetskim talentima, producentima i distributerima kako bi finansirali, razvijali, producirali i distribuirali premium sadržaj

This article is also available in: English

Izvor: exchange4media

GroupM, vodeća svjetska grupa za investiranje u medije, najavila je lansiranje Motion Content Group (Motion), nove globalne kompanije za investicije u sadržaj i upravljanje pravima, kako bi zadovoljili rastuću potražnju tržišta za novim ekonomskim modelima za premium sadržaje na tržištu medija i zabave.

Motion će investirati u, i stvarati partnerstva sa vodećim svjetskim talentima, producentima i distributerima kako bi finansirali, razvijali, producirali i distribuirali premium sadržaj. Također će objediniti i diversifikovati ulaganja GroupM u sadržaj, i njihove operacije do danas, te će iskoristiti mrežu GroupM i WPP-a širom svijeta kao konkurentsku prednost.

Richard Foster, koji je trenutno na čelu GroupM Entertainment, imenovan je za CEO-a Motion Content Group, koja će imati sjedišta u Londonu i Los Angelesu.

Motion uključuje GroupM Entertainment tim i resurse, kao i cijeli spektar programa koji je ovaj odjel ugovorio za razvoj i produkciju.

„Sa brzim rastom novih kompanija koje se bave sadržajem kao što su Netflix i Amazon, konkurencija za premium sadržajem se zahuktava širom svijeta. WPP ulaže u Motion Content Group kako bi jačali naše mogućnosti stvaranja i distribucije sadržaja, kako bi se ispunile rastuće potrebe gledatelja, kao i da pomognemo oglašivačima da i dalje dopiru do potrošača kroz okruženja visoko kvalitetnog sadržaja“, rekao je Sir Martin Sorrell, CEO WPP-a.