Jubilarni 25-ti Golden Drum festival kreativnosti najavio je svoje prve govornike

This article is also available in: English

Organizatori Golden Drum festivala kreativnosti vrijedno rade na pripremama najboljeg izdanja festivala do sada, u skladu sa njegovom jubilarnom 25-om obljetnicom.

„Kreativci, posebno u svijetu oglašavanja, neprestano crpe inspiraciju iz svakodnevnog života. Svako ko radi u području komunikacija mora imati širom otvorene oči, mora apsorbirati iskustva, slike, misli, obrasce, odnose, itd. Oni moraju razumjeti život u svoj njegovoj širini. Svako iskustvo je dragocjeno, bilo da se radi o knjizi, muzici, umjetnosti, inspirativnom predavanju ili slučajnom pogledu stranca na gradskom autobusu“, kažu organizatori, dodajući kako su to sve razlozi zbog kojih će jubilarni 25. Golden Drum Festival biti domaćin sjajnih govornika, koji mogu podijeliti bogata iskustva iz potrage za nadahnućem, i iskre koje raspiruju inspiraciju.

Golden Drum priprema sjajnu listu predavača ove godine 2

Među govornicima ove godine je Philip L. McKenzie, antropolog kulture / strateg iz New Yorka, SAD. On savjetuje kako najbolje napredovati u sve zahtjevnijem i neizvjesnijem okruženju. Philip koristi svoje kvantitativno iskustvo i iskustvo na Wall Streetu u saradnji s kvalitativnim razumijevanjem društvenih, ekonomskih i kulturnih pokreta kako bi razotkrio složene prilike i identificirao značajne trendove koji utječu na našu budućnost.

Pokazao je svoju kreativnu viziju kao su-domaćin / su-kreator podcasta 2 Dope Boys & Podcast, koji se bavi uvidima i trendovima iz svijeta kulture. On je globalni kustos Influencer konferencije, globalne content platforme koja postoji na raskrižju vrijednosti, kreativnosti, kulture i poslovanja.

Godine 2017. digitalno oglašavanje je napunilo 21 godinu. Iste je godine Digital pretekao TV kao najveći svjetski oglasni medij. Međutim, budućnost digitalnog oglašavanja je pod ozbiljnom prijetnjom. Oglašavanje je ono što održava internete, ali oglašivačku industriju sve više krive za sve ono što nije u redu kod interneta. Regulatorna i medijska kontrola je veća nego ikada prije, a potrošačko povjerenje u digitalno oglašavanje na najnižoj je razini.

Golden Drum priprema sjajnu listu predavača ove godine 3

Ovim pitanjem bavit će se Stephan Loerke, CEO Svjetskog saveza oglašivača (World Federation of Advertisers – WFA) na čijem čelu je od novembra 2003. godine. Na Golden Drum festivalu on će predstaviti Agendu za vlasnike brendova. Prije dolaska na čelo WFA, Stephan je radio za L'Oréal u Parizu i Bruxellesu. Studirao je poslovnu ekonomiju na poslovnoj školi u Saint Gallu u Švicarskoj, nakon čega je radio u Ujedinjenim narodima u New Yorku.

Golden Drum priprema sjajnu listu predavača ove godine 1

Na Golden Drum dolazi i Emma Wilkie, dugogodišnja saradnica Donalda Gunna i su-urednica The Gunn Reporta od januara 2003. godine. Od 2016. godine, Gunn Report dio je WARC-a, organizacije koja se bavi globalnim uvidima u oglašivačke trendove i učinkovitost medija. Osim što je fokusirana na poslovne aspekte Gunn Reporta, Emma je također osoba koja istražuje i stvara novoosnovani Gunn 100 izvještaj, te nadgleda njegovu produkciju i objavljivanje, kao i Gunn Media 100 i WARC 100 izvještaje.