Inauguralno izdanje Gerety Awards-a će poljuljati status-quo u krugu internacionalnih kreativnih nagrada

This article is also available in: English

Da li su svijetu ZAISTA potrebne nove nagrade? Ne. Ali ono što svijetu ZAISTA treba jeste nova vrsta nagrada za kreativnost.

U vrijeme kada se industrija oglašavanja pokušava redefinirati, programi nagrada takođe bi trebali redefinirati svoju ulogu. To je filozofija na kojoj se temelje Gerety Awards.

Gerety Awards su osmišljene tako da pruže globalnu platformu za talente i podrže inicijative koje zagovaraju raznolikost u kreativnim industrijama.

U žirijima ovih nagrada sjedit će uspješni lideri agencija i brendova iz cijeloga svijeta, a sastanke će održavati u Londonu, Hamburgu, New Yorku, Mumbaiju, Parizu, São Paulu, Stockholmu, Bejrutu, Amsterdamu i Sydneyu!

Gerety Awards su nagrade koje će sadašnji i budući klijenti željeti da vide kod svojih agencija, a garant tome će upravo biti žiri u kojem su već sada neki od potvrđenih članova: Rosie Arnold, bivša CCO, AMV BBDO; Susan Credle, globalna CCO, FCB; Nunu Ntshingila, regionalna direktorica, Facebook Afrika; Merlee Cruz-Jayme “Chairmom” i glavna kreativna direktorica, Dentsu Jayme Syfu.

Dvije osobe najviše zaslužne za pokretanje ove jedinstvene inicijative u svijetu nagrada za kreativnost su Joe Brooks i Lucía Ongay, koji među sobom imaju više od 20 godina iskustva u svijetu nagrada za oglašavanje.

Gerety Awards: Nova vrsta nagrada koje će definirati i oplemeniti budućnost kreativnih industrija! 4

Kako kažu, nagrade su nastale iz uvjerenja da je vrijeme da se učini nešto drugačije: „Kada smo počeli razgovarati s ključnim industrijskim liderima o našim idejama za Gerety Awards, bili smo iznenađeni strašću i entuzijazmom oko ovog koncepta. To nas je uvjerilo da je industriji sada potrebna nova vrsta nagrada.“

„Osvajanje Geretyja će predstavljati najviše kreativne standarde. Kako se vremena mijenjaju, tako se mijenja i naš pristup kreativnosti. Naš žiri će redefinirati ono što se tradicionalno smatra ‘normalnim’ za oglašivačku industriju“, dodali su Lucia i Joe.

Nazvane po Frances Gerety, copywriterki koja je osmislila slogan „Diamonds are forever“ („Dijamanti su zauvijek“), Gerety Awards prepoznaju globalne talente, mentore i saveznike u oglašavanju – ljude koji će redefinirati i oplemeniti standarde kojima oglašavanje treba da se vodi.

„S ovom predanošću, Gerety Awards će osigurati da oglašavanje bude odgovorno i da zadovoljava standarde koje klijenti očekuju. Nagrade u oglašavanju bi trebale da pruže fokus grupu koja će predstavljati najbolje od oglašavanja, a postoji li bolja fokus grupa od Gerety žirija?“ zaključuju organizatori.

Gerety Awards su otvorene za prijave. Više o nagradama možete saznati na www.geretyawards.com. Također, možete ih pratiti na Twitteru, Facebooku i Instagramu.

Među prvim partnerima novih nagrada su Thoughtbubble i TipsTank.

Gerety Awards: Nova vrsta nagrada koje će definirati i oplemeniti budućnost kreativnih industrija! 5