U kampanji ‘Nađi novi posao’, McCann Beograd i Poslovi.infostud.com upoznaju nas sa slavnim osobama koje su se odvažile da promijene karijeru

This article is also available in: English

Više od 80 odsto zaposlenih u Srbiji nije zadovoljno svojim poslom, а prema svjetskim istraživanjima promjena posla predstavlja četvrtu najstresniju promjenu u životu. Kako u takvoj situaciji motivisati pojedince da se odvaže i upuste u traženje novog, odgovarajućeg posla?

Vodeći sajt za zapošljavanje u Srbiji, Poslovi.infostud.com, i McCann Beograd, osmislili su seriju urnebesnih videa u kojima vidimo protagoniste u hipotetičkoj situaciji: šta bi bilo da nisu promjenili posao i postali ono po čemu ih prepoznajemo i volimo. Na taj način prikazani su pozitivni primjeri koje pružaju ličnosti iz javne sfere, koje svoj uspjeh duguju upravo tome što su se u nekom trenutku odvažile na ovu promenu. U kampanju su uključeni Neda Ukraden (pjevačica, diplomirana pravnica), Marko Šelić Marčelo (pisac, bivši tattoo majstor) i Dejan Pantelić (voditelj, bivši radnik u pekari).

Poznate ličnosti strateški su birane kako bi kampanjom bile obuhvaćene i podstaknute različite ciljne grupe. Pored toga, bilbordi su strateški postavljani na lokacije u gradovima koje imaju veze sa protagonistima (npr. Neda Ukraden, koja ima diplomu čak dva fakulteta, postavljena je pored Ekonomskog fakulteta u Beogradu) kako bi dodatno pokrenuli razgovor na temu promjene posla.

Kampanja je u prvoj nedelji emitovanja na YouTube-u privukla veliku pažnju i proizvela lavinu komentara na društvenim mrežama. Pogledajte o čemu je riječ:

Integrisani kreativni tim:
Jana Savić Rastovac, Kreativna direktorica
Vladimir Ćosić, Digitalni kreativni direktor
Sandra Stojanović, Digitalni copywriter
Marko Marković, Junior copywriter
Lidija Milovanović, pomoćnica kreativnog direktorica
Branko Rosić, dizajner
Akaunti: Milena Đorić Gudurić i Aleksanadra Bradić
Strateška planerka: Katarina Pribićević, direktorica strateškog planiranja