Proglašene najbolje kampanje u okviru globalne Golin mreže

This article is also available in: English

Piše: Jelena Košutić, GOLIN Belgrade

Krajem godine, kada se porodice tradicionalno okupljaju i zajedno slave lepe trenutke, uspehe i nove početke, i agencija Golin okuplja svoju globalnu porodicu. U prazničnom duhu, sa mnogo radosti i humora, komentarišu se uspešne kampanje, projekti i inicijative i nagrađuju najbolje među najboljima.

Zaposleni širom sveta imaju priliku da premijerno pogledaju najkreativnije kampanje „upakovane“ u zanimljiv, neformalan video format začinjen porukama predsedavajućeg Freda Kuka (Fred Cook), te trojice izvršnih direktora: Meta Nila (Matt Neale), Džonatana Hjugsa (Jonathan Hughes) i Gerija Rudnika (Gary Rudnick). Ovaj jedinstveni događaj u Golin porodici poznat je kao dodela Golin priznanja iliti Go All In Awards.

Ovog puta, u konkurenciji koju je činilo više od 80 radova iz 55 zemalja, nagradu GO ALL IN AWARD dobila je kampanja koja je kreirana povodom proslave 50. rođendana kompanije McDonald’s, kada je svetlost dana ugledala jedinstvena valuta McCoin.

Zlatno priznanje dobile su sledeće kampanje: Cub Scouts Welcomes Girls za klijenta Boy Scouts of America, The Sauce kreirana za klijenta McDonald’s, zatim Blue Go Green za klijenta Npower, kao i Legendary Social Engagement za Walmart i Talkable Kiwi za klijenta Zespri.

Kampanje koje je kreirala i realizovala agencija Golin u Beogradu, Otvorimo zajedno Narodni muzej i Jači od straha, nagrađene su srebrnim priznanjem.

U nastavku možete pogledati nekoliko naboljih  Golin kampanja i saznati kako je nastao McCoin, zašto je Walmart konačno progovorio, te šta poručuje slatkorečivi kiseli kivi.

Mc Donald’s: McCoin

GAIA nagrade - McCoin zvezda večeri

Walmart: Legendary Social Engagement

Zespri: Talkable Kiwi