Facebook je objavio u ponedjeljak kako su postigli dogovor oko kupnje Instagrama, popularne aplikacije za dijeljenje fotografija na mobilnim uređajima. Kako stoji u obavijesti s Facebooka, aplikaciju će platiti oko milijardu dolara u gotovini i dionicama, a posao bi trebali završiti do ljeta. 

Osnivač Facebooka, Mark Zuckerberg, na svom je profilu objavio kako će prelaskom Instagramovih ljudi u redove Facebooka omogućiti još bolje iskustvo dijeljenja fotografija na njihovoj stranici. 

“Dijeljenje fotografija na Instagramu i na Facebooku su različita iskustva koja se nadopunjuju, i moramo paziti kako bi gradili na kvalitetama Instagrama, a ne samo ga integrirati u Facebook”, kaže Zuckerberg. 

Dodaje da će nastaviti neovisno razvijati Instagram, kako bi aplikacija stekla još veću popularnost. Inače, Instagram ima više od 30 milijuna korisnika, a do prije nekoliko dana bio je dostupan samo za korisnike Appleovih uređaja.

Planiraju zadržati sadašnje funkcionalnosti, poput dijeljenja na drugim mrežama, ali i blokade dijeljenja na Facebooku. Na iskustvu Instagrama već planira i druge funkcionalnosti koje će ugraditi u svoje proizvode, a Zuckerberg zaključuje kako je ovo velika stvar za Facebook jer je prvi put da su kupili proizvod ili kompaniju s ovako velikim brojem korisnika. 

Iz Instagrama također kažu kako su oduševljeni dogovorom te da će graditi još bolju aplikaciju, koja će za sve korisnike ostati ista sa svim mogućnostima.