Erste-ov Ježić Henry poručuje da vjerujemo u ljubav, u Božić i, najvažnije, #vjerujusebe

This article is also available in: English

Po prvi puta usvojoj historiji, Erste Group je za ovaj Božić lansirala međunarodnu online kampanju u pet zemalja. Kampanja u čijoj je srži novi slogan grupe, #vjerujusebe, donosi vrhunsku produkcijsku vrijednost i znalački budi osjećaje u ovo praznično vrijeme. Pored Austrije, oglas će se također prikazivati ​​u Hrvatskoj, Rumuniji, Mađarskoj i Srbiji.

Uz uvođenje slogana #vjerujusebe prošle godine, Erste Group je počela graditi jedinstveni identitet brenda za sve svoje banke u sedam zemalja Srednje i Istočne Europe.

„Priča o malom ježu čije mu bodlje otežavaju život je zapravo priča o svima nama – svaki od nas je iskusio takve trenutke i osjećaje. Tokom svoje gotovo 200-godišnje historije, Erste je uvijek podržavao i vjerovao ljudima, i nastavit će to činiti. Ovaj #vjerujusebe video koji grije srca zasnovan je na našim temeljnim vrijednostima i prevodi ih u jednu slatku božićnu priču,“ kaže Martin Radjaby-Rasset, brend direktor u Erste Group.

Kampanja koja je lansirana ekskluzivno na Facebooku bavi se upravo ovom temom, i oslanja se na emocije gledaoca u prazničnoj sezoni. Ovo je vrijeme ljubavi, vrijeme kada ljudi osjećaju potrebu da budu bliski svojoj obitelji i prijateljima. Ali nemaju svi tu privilegiju da uživaju za Božić. I zato je još važnije ne samo vjerovati u sebe, nego vjerovati i u druge. Za one koji su naoružani takvim uvjerenjem, nijedna prepreka nije prevelika, i ne postoji previše strm put koji se ne može prevladati.

S ovom idejom na umu, Erste Group je donio priču o Ježiću Henryju koji se pokušava uklopiti u svoju novu školu. Ali nije lako kada ste doslovce prekriveni bodljama, i svi zaziru od vas. Ipak, njegovi školski drugari pripremili su za Henryja iznenađenje za Božić, i dar koji je daleko više od onoga što se vidi golim okom: prijateljstvo. Videozapis kampanje je već u prvih 24 sata od objavljivanja pogledalo više od 1,5 miliona ljudi, što i nije iznenađujuće jer apsolutno pršti šarmom. Pogledajte spot ispod:

Michael Nagy, kreativni direktor agencije Jung von Matt / DONAU koja je osmislila kampanju, rekao je: „Zahvaljujući John Lewisu, Božićni oglasi postali su globalni fenomen. Vrlo sam zadovoljan što je naša šarmantna #vjerujusebe priča postala dio toga.“

„Pogotovo u vrijeme Božića, u vrijeme ljubavi, dobro je vjerovati ne samo u sebe, nego i u dobrotu drugih. Bez obzira koliko se neka prepreka činila nepremostivom, ljubav će pronaći način. Mali jež i njegovi prijatelji podsjećaju nas na to,“ dodaje Andreas Putz, izvršni direktor agencije Jung von Matt / DONAU i pisac teksta za ovu kampanju.

Credits

Klijent: Erste Group

Agencija: Jung von Matt/DONAU

Kreativni direktori: Mike Nagy, Andreas Putz

Account direktor: Benedikt Nussbaumer

Senior account manager: Katharina Höller

Copywriteri: Eva Zefferer, Karin Uebelbacher, Andreas Putz

Art direktor: Mike Nagy, Eva Zefferer

Režija: Kyra Buschor & Constantin Paeplow

Produkcijska kuća: Passion Animation Studios