Epica preuzima štafetu nakon Rija, kako bi proslavila najbolje od oglašavanja koje je pratilo Olimpijske igre 2016.

This article is also available in: English

Epica Awards nagrade su službeno najavile kategoriju Olimpijske igre, koja je otvorena za radove u bilo kojem mediju, inspirisane Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, bilo da se radi o službenim sponzorima ili relevantnim brendovima.

Film, outdoor, press, digital, case filmovi – svi  radovi su dobrodošli. Ali kao i uvijek, originalnost ideje i kvaliteta izvršenja će biti kriteriji koji razdvajaju takmičare od olimpijaca.

Urednik Epica nagrada Mark Tungate je izjavio ovim povodom: „Veliki sportski događaji kao što je Olimpijada su magnet za kreativnost i čini se da bude takmičarski duh u brendovima, čak i ako oni nisu direktni sponzori. Već smo vidjeli neke sjajne oglase, i očekujemo sjajan niz radova koje ćemo pokazati našem žiriju u novembru.“

Epica nagrade su otvorene za prijave do 30. septembra. Na 30. rođendan koji Epica obilježava ove godine, nagrade će dodjeljivati žiri sastavljen od novinara iz više od 60 magazina posvećenih marketingu i komunikacijama iz cijeloga svijeta. Sastanak žirija i ceremonija nagrada će se održati u Amsterdamu, od 14. do 17. novembra.