EPICA je bila evropska nagrada sa najdužom tradicijom da bi prošle godine proširena na cijeli svijet. O nagradama odlučuje žiri kojeg čine predstavnici medija koji prate oglašivačku industriju

Foto: Snowboarder, rad agencije New Moment New Ideas Company YR Beograd nagrađen EPICA nagradom 2013. godine

Potpisan je ugovor o medijskom partnerstvu između francuske kompanije Maydream S.A., koja organizira Epica Awards i Media Marketinga. Po ovom ugovoru Media Marketing je dobio stalno mjesto u žiriju koji odlučuje o Epica nagradama. MM će u žiriju zastupati glavni urednik Ekrem Dupanović.

EPICA je nagrada koja promovira i nagrađuje najviše standarde kreativnosti u oglašavanju i ima najdužu tradiciju u Evropi. Do prošle godine EPICA je bila evropska nagrada, a onda je proširena na cijeli svijet. O nagradama odlučuje žiri kojeg čine predstavnici medija koji prate oglašivačku industriju. Odbor Maydream S.A. je od ove godine odlučio da u žiri uključi i Media Marketing. Žiri tradicionalno zasjeda svakog novembra u Parizu, a nagrade se uručuju na svečanosti koja se održava u januaru. U januaru ove godine domaćin je bio Amsterdam za koji su se organizatori odlučili da bi odali počast Heinekenu, jednom od najvećih i najkreativnijih oglašivača na svijetu.

Mjesto u žiriju je veliko priznanje Media Marketingu kao najrelevantnijem mediju oglašivačke industrije Adriatic regije.