Čak i roboti žele uživati u praznicima u ovome neobičnom božićnom oglasu njemačkog lanca Edeka

This article is also available in: English

Izvor: Adweek

Njemački trgovački lanac Edeka nam je ove godine poslužio prilično neobičan Božićni oglas, donoseći priču o malom robotu u godini 2117.

U ruševinama futurističkog grada nema niti jednog čovjeka, samo roboti koji provode svoje uobičajene rutine. Svi osim jednog. Jedan radoznali robot ugleda plakat za film o sretnoj porodici koja slavi Božić.

Inspirisan plakatom, maleni robot započinje svoju avanturu, pokušavajući pronaći taj topli osjećaj zajedništva u ovom posebnom danu i za sebe.

“Bez ljubavi, to je samo gozba”, poruka je ovog oglasa čija lijepa priča podsjeća na film Wall-E, I budi iste tople osjećaje.

Iako se čini kao tema koja nema nikakve veze sa brendom, kao i svi dobri sci-fi filmovi i ovaj oglas odražava stvarnu savremenu tjeskobu – zbog brzog uspona tehnologije i dehumanizacije koju bi taj fenomen mogao potaknuti. Upravo to čini ovaj oglas posebno primjetnim u moru crvenih božićnih oglasa, bez pretjeranog ulaženja u patetiku. Sam heroj ove price, maleni robot, čini se ljudskim, jer je sposoban za ono što nijedan stroj ne može oponašati.