Izložba vina ovogodišnjeg Dubrovnik Festiwinea održat će se u prekrasnom ambijentu Sunset Beacha u uvali Lapad

This article is also available in: English

Vinski festival Dubrovnik FestiWine održat će se petu godinu zaredom u Dubrovniku, u tjednu od 16. do 22. Travnja/aprila 2018. godine, a u organizaciji Dubrovačko neretvanske županije i produkciji agencije Dubrovnik PartneR. Festival od njegovog prvog dana podupiru vjerni sponzori i partneri festivala.

Dubrovnik FestiWine nastao je 2014. godine kao regionalni vinski festival, s ciljem promocije vinske kulture i autohtonih sorta Dubrovačko-neretvanske županije te od 2017. godine postaje međunarodni festival otvorivši svoja vrata sudionicima izvan granica županije.

„Ove godine Dubrovnik FestiWine obilježava svoj peti rođendan, sigurnim koracima nastavljamo pozitivnim smjerom strategije razvoja vinogradarstva i vinarstva Dubrovačko-neretvanske županije. Veselimo se svim izlagačima i njihovim vinima, svim posjetiteljima i vinskim znalcima, veselimo se zdravoj konkurenciji u kojoj naša županijska vina mogu još bolje potvrditi svoju izvrsnost”, rekao je Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije.

Izložba vina ovogodišnjeg Dubrovnik Festiwinea održat će se u petak i subotu, 20. i 21. travnja 2018. godine u prekrasnom ambijentu Sunset Beacha u Uvali Lapad. Tijekom izložbe vina, uz susrete vinskih profesionalaca s vinarima, održat će se i vrlo atraktivne vinske i kulinarske radionice, predavanja i vinokušnje.

 

Festival započinje Dubrovačkom vinskom setemanom u okviru koje brojni Dubrovčani i gosti posjećuju restorane, konobe i vinske barove s oznakom  Wine Friendly  te kušaju vrhunska vina Dubrovačko-neretvanske županije koja se izvrsno sljubljuju s finim delicijama dubrovačkog kraja.

Dubrovnik FestiWine Trophy je ocjenjivanje vina u okviru kojeg međunarodno priznati ocjenjivački tim, sastavljen od domaćih i inozemnih sudaca, enologa, vinskih profesionalaca, blogera i promotora vina, na čelu s predsjednikom ocjenjivačkog tima Bojanom Kobalom, bira najbolja vina festivala. Rezultati ocjenjivanja i proglašenje najbolje plasiranih vina objavljuju se na završnoj večeri festivala 21. travnja 2018.

Već tradicionalno tijekom Dubrovnik FestiWinea naslijepo se kuša i bira vino koje je najpitkije uz autohtonu deliciju, stonsku kamenicu. Blind date: In love with Ston Oysters postao je omiljeni događaj festivalskih sponzora, medijskih partnera, organizatora i naravno, profesionalnih sudaca.

Dana 19. travnja 2018. godine u hotelu Excelsior održat će se svečana večera FestiWine Gala na kojoj će se uz sedam pobjedničkih vina s prošlogodišnjeg festivala predstaviti kreativna kuhinja mladih ali dokazanih chefova: gosta Igora Jagodica i domaćina Petra Obada. Kao i prošlih godina, cjelokupan prihod namijenjen je stipendiranju mladih talenata iz područja kulinarstva i someljerstva.

Zabilježite u svoje kalendare Dubrovnik Festiwine, koji će se održati od 16. do 22. travnja 2018. Godine i zajedno s organizatorima proslavite petu obljetnicu Dubrovnik Festiwinea; upoznajte vrijedne vinare, kušajte fina vina, pridružite se na zanimljivim radionicama i predavanjima i doznajte sve o vinima.