Ovaj oglas se vrti u Latinskoj Americi, kao dio šire kampanje kompanije Canon koja poziva na transformaciju Božića

This article is also available in: English

Izvor: Creativity

Canon je u Južnoj Americi izbacio dirljiv oglas u stilu dokumentarnog filma, u kojem Djeda Mraz posjećuje onkološki odjel za bolesnu djecu i brije vlastitu glavu u znak suosjećanja s njima.

U spotu, José Salomão, koji već 11 godina igra Djeda Mraza, posjećuje bolnicu ITACI, Institut za liječenje raka kod djece koji je dio Medicinskog fakulteta Sveučilišta São Paulo. Pored darova, Djed Mraz je ovaj put pripremio i iznenađenje, pa tako neočekivano izvadi par makaza i počne sijeći kosu sa svoje glave, dok ga djeca gledaju u nevjerici. Kakve to veze ima sa Canon brendom? Pa, nakon šišanja, Canonovim fotoaparatom sniljene su fotografije ćelavog Djeda Mraza sa djecom, koje su izrađene i korištene kao ukras za božićno drvce.

Oglas je radila agencija Dentsu Brazil a režirala ga je Georgia Guerra-Peixe iz produkcijske kuće Bossa Nova Films. “Nije bilo lako pronaći bolnicu i pozvati djecu, ali uspjeli smo“, kaže Guerra-Peixe u saopštenju. „Tokom snimanja, nisu svi znali šta će se dogoditi. U bolnici su znali da dolazi Djeda Mraz, a djeca su mislila da ćemo snimati novogodišnju zabavu, te da će ih posjetiti snimateljska ekipa. Samo je Djeda Mraz znao da će ošišati kosu, i to je bilo veliko iznenađenje za sve ostale.“

Ovaj spot dio je šire kampanje Canon-a koji želi transformirati Božić za ljude, a koja sadrži još tri priče iz stvarnog života ispričane u spotovima koji se mogu naći na web stranici brenda.