S obzirom na sve veću tendenciju klijenata prema aktivacijama influencera, Degordian je odlučio ponuditi im zaokruženu uslugu koju su nazvali Digi PR

This article is also available in: English

Usluga koja objedinjuje influencer marketing, native oglašavanje, odnose s medijima te integraciju sa Social Media odjelom donosi Degordianu strateški pristup digitalnom PR-u te naglasak stavlja na važnost dugoročnog planiranja PR aktivnosti.

Anamarija Virant, digital PR manager u Degordianu, kaže da je potreba na tržištu za ovakvom uslugom velika i da kontinuirano raste.

“Danas je suvišno raspravljati o pojavi influencera kao i o njihovoj važnosti za brandove. Oni su svjesni njihove važnosti i žele ih uključivati u svoje kampanje, ali nažalost, jako malo brandova to radi strateški i s dugoročnim ciljem. Zbog prevelikog broja brandiranih objava iznimno je važno kreirati relevantan i inovativan sadržaj koji će zainteresirati publiku. Treba naglasiti da Influencer marketing nije branded content te je važno da sadržaj bude prilagođen kanalu na kojem brand komunicira. On omogućava brandovima da budu hrabriji i drugačiji od svog uobičajenog načina komunikacije. Za najbolje rezultate potrebno je izaći iz comfort zone.”

Na ovogodišnjim Danima komunikacija Degordian je osvojio MIXX u kategoriji Best Social, a na Weekend Media Festivalu malog SoMo borca za kampanju VIP YouTube akademija čiji su nositelji upravo influenceri. Primarni cilj projekta bio je obraćanje generaciji Z koja većinu svog vremena provodi na YouTubeu i poznati su po nelojalnosti brandovima, dok je sekundarni cilj bio građenje modernog brand imidža. Teme su predstavljene kroz 19 predavanja, dva specijala i jedan live kviz, a influenceri su predavali o svim segmentima potrebnima za postati YouTube zvijezda.

Native oglašavanje također je važan dio digital PR strategije. U Degordianu vjeruju da strateškim pristupom i integracijom Native i Social Media aktivnosti mogu stvoriti ne samo kratkoročnu, već i dugoročnu vrijednost za brand.

Anamarija dodaje: “Native članci su suptilno brandirane priče u koje ljudi vjeruju te koje su im zanimljive i korisne za razliku od klasičnih PR objava. Brand mora biti u službi contenta i potrebno je veliko povjerenje klijenta kako bi radili kvalitetan native sadržaj.

S obzirom da ga karakterizira duža forma teksta, on mora biti inovativan i dovoljno zanimljiv ciljnoj skupini. Vizualna atraktivnost je presudna, trend je sve veća upotreba video formata i potreba za kreiranjem inovativnog sadržaja koji će ciljnoj skupini biti relevantan.”

Cilj Degordian PR-a je svakom klijentu pružiti PR strategiju koja odgovara potrebama i komunikacijskim ciljevima pojedinog branda, bez obzira radi li se o klasičnim PR aktivnostima, native oglašavanju ili influencer marketingu.