Tokom dana kreativac i dizajnerka u agenciji McCann Beograd, Tereza Cenić posle posla postaje strip heroina. Na svom blogu i društvenim mrežama objavljuje autobiografske epizode iz svakodnevnog života.

„Sve je krenulo kao interna fora“ kaže Tereza i dodaje „Umesto odlaska na trening ostala sam kući da ‘blejim po fejbuku’ (ko još voli da se znoji u februaru?). Nacrtala sam samoprekornu duhovitu ilustraciju sebe kako bih se opravdala. Ljudima na fejsbuku se dopalo. Odlučila sam da ponovim taj eksperiment još jednom, pa još jednom i tako već više od godinu dana”  

Sada je već to postalo nedeljno komentarisanje različitih situacija i odnosa sa ljudima. Inspiracija za strip minijature su joj susreti sa bliskim ljudima, poznanicima, svakodnevno okruženje, ali I lične frustracije, hejtovanja, nesuglasice… Kada  sve to posmatra sa ironijske distance, uz malo sarkazma i humora, nastaju njene strip priče. Ljudi, koji se nađu u njenim pričama, reaguju uglavnom pozitivno. Trenutak kada sebe vide u stripu je posledica nečega iz realnog života. Najčešće su toliko zabavljeni svojim simptičnim ilustrovanim portretom, čak i kad kontekst u koji su stavljeni i nije u potpunosti afirmativan po njih.  

Na pitanje da li je iznenađena uspehom koje njene priče imaju na društvenim mrežama, Tereza u svom duhu, pomalo ironično odgovara da je jako iznenađena da postoji čak preko milijardu profila, a da tek nešto više od 500 njih voli njen strip. 

A da li je sve stvarno istina ili ne, Tereza objašnjava: “Svakako je tu prisutno i dosta fikcije, pa je često smešno kada “publika” doslovno shvati pojedine epizode.” I dodaje da iako je strip autobiografski za razliku od nje, njena heroina je duhovitija i ponekad kaže i ono što Tereza  prećuti.

Terezine stripove za sada možete pratiti samo on line na https://www.facebook.com/EgotreepComic, a na pitanje da li će publika moći da ih vidi u nekom drugom formatu, kaže da je otvorena za sve predloge: od izložbe, preko nadgradnje kroz animaciju, pa sve do print publikacija i modne linije te dodaje: „I da dan traje bar 30 sati“.