Kad ti Hrvati daju komentare, Imago Ogilvy od njih napravi kampanju

This article is also available in: English

U dinamičnom svijetu oglašavanja, odnosi između agencije i klijenta često funkcioniraju po principu: pitchah, napravih, odoh. Međutim, Čipi Čips i Imago Ogilvy su se još 2015. godine zaljubili na prvom grickanju i od tada su nerazdvojni kao čips i dobar film.

U to vrijeme stvorena je platforma 100% hrvatskih krumpira pod nazivom CROmpiri, u sklopu koje su animirani ilustrirani krumpiri bili stavljeni u tipične hrvatske situacije i stereotipe. Takav zanimljiv i duhovit pristup osvježio je svijet domaćeg oglašavanja pa je kampanja, između ostalog, osvojila Grand Prix i zlatni Effie.

Kako pobjednički recept ne treba mijenjati, ali se može dodatno začiniti, Adria Snack Company i Imago Ogilvy odlučili su nadograditi dugogodišnju i vrlo uspješnu platformu CROmpira. Zajedničkim snagama napravljena je kampanja s vizualnim i komunikacijskim pomakom, a pritom su zadržani 100% hrvatski krumpiri i već svima prepoznatljiv hrvatski način života.

Hrvati toliko vole komentirati i o svemu reći što misle da se komentiranje gotovo pretvorilo u nacionalni sport, a razvoj društvenih mreža omogućio je svakome da javno iznese svoje mišljenje.

Tako su nastali CROmentatori, simpatični CROmpiri s dozom “hrvatskog sarkazma” koji nikad ne ostaju bez komentara. Oni više ne žive u hrvatskim stereotipima, već postaju aktivni komentatori ponašanja Hrvata, kao i različitih aktualnih događanja.

“Ovakav reklamni spot, koji spaja animaciju i “živu sliku”, uvijek je zanimljiv za produkciju, ali predstavlja izrazito velik izazov. Zato smo kao partnera odabrali Spring Onion, jedan od najboljih regionalnih studija za animaciju. Stvorili smo CROmentatore da bismo naglasili njihov osebujan karakter tipičnog Hrvata kojem su usta uvijek puna komentara. Zanimljiva animacija likova je dodatno začinila našu cjelokupnu ideju.”, izjavio je Darko Bosnar, kreativni direktor Imago Ogilvyja.

 

CREDITS

Agencija:

Damir Ciglar, CEO

Darko Bosnar, Kreativni CROmentator

Mirka Modrinić, Creative Director

Dina Dretvić, Strategic Director

Josip Listeš, CROpywriter

Srećka Gmaz, Art Director

Marko Likić, Account Executive Senior

Andrea Antunović, Account Manager

Ana Šutić Renić, Group Account Director

 

Produkcija:

Jurica Ester, RRGR

Jelena Vojković, RRGR

 

Animacija:

Spring Onion

 

Klijent:

Dino Bijač, Marketing & RD Director

Maja Prović, Brand Manager