Kompanija novom kampanjom želi podvući moć fudbala da zbliži ljude

This article is also available in: English

Coca-Cola je pokrenula kampanju povodom svog Premier League partnerstva, fokusirajući se na one zbog kojih se ovaj sport i igra – navijače.

‘Where Everyone Plays’ tako scenu prepušta navijačima cijelog niza klubova, slaveći navijačku strast i kulturu, prenoseći poruku o snazi nogometa da zbližava ljude.

Spot donosi neke jedinstvene likove, kao što je omiljeni lik Evertonovih fanova ‘Speedo Mick‘ te maskota Crystal Palacea orao Kayla. Kampanju koja je Coca-Colu koštala nekoliko miliona funti kreirala je agencija M&C Saatchi, koja je okupila više od 250 pravih navijača klubova Premier lige, te nekoliko slavnih igrača.

Spot je režirala Stacy Wall: „Ovaj oglas vidim kao autentično i uvjerljivo ljubavno pismo svim navijačima Premier lige u ime Coca-Cole. Prikazali smo prave obožavatelje koji su doprinijeli tom čarobnom integritetu, stvarnosti i autentičnosti oglasa. Oni također pokazuju vrlo jasnu vjeru, predanost i strast prema igri koja se savršeno uklapa s Coca-Colinom kampanjom Where Everyone Plays“.

Kampanja se podudara i sa turnejom trofeja Premier Lige u Velikoj Britaniji, a uključivat će i promociju u kojoj će jedan navijač osvojiti priliku da postane 12. igrač svoga omiljenog kluba.