Madonna Badger preuzima ulogu predsjednice See It Be It programa

This article is also available in: English

Cannes Lions međunarodni festival kreativnosti najavio je Chloe Gottlieb, glavnu kreativnu direktoricu agencije R/GA za SAD, kao ambasadoricu ovogodišnjeg programa See It Be It. Ona će preuzeti ovu ulogu od prošlogodišnje liderke Madonne Badger, glavne kreativne direktorice u agenciji Badger & Winters. Madonna će i dalje biti uključena u projekt u ulozi predsjednice, sa mandatom od tri godine.

See It Be It program je sada u svojoj petoj godini, a cilj mu je razvoj i ubrzanje karijera za žene u industriji kreativnih komunikacija, koje se suočavaju s izazovima u polju različitosti, i koje žele postati liderke na putu ka promjenama. Louise Benson, direktorica See It Be It za Cannes Lions, komentarisala je ove promjene: „Tokom See It Be It programa primili smo nevjerovatne odgovore od žena koje se prijavljuju za sudjelovanje, ali i od dokazanih lidera koji nude svoje vrijeme i iskustvo. Chloe je sjajan primjer tipa vođe kojeg nastojimo emulirati, istinski talentirana kreativna liderka koja želi ponuditi mentorstvo i podijeliti svoje iskustvo kako bi postakla druge da postanu lideri.“

U ulozi ambasadorice, Chloe će voditi grupu visoko talentiranih žena kroz program treninga, ekskluzivnih seminara, posebni mentorski program i pružanje uvida i vođstva tokom cijelog procesa.

See It Be It Chair predstavlja novu poziciju koja će pomoći u usmjeravanju toka inicijative i vođenju njegove evolucije. Tokom naredne tri godine, Madonna Badger će djelovati u ovoj ulozi te će biti glasnogovornica i zagovarač programa.

Chloe Gottlieb imenovana za ambasadoricu See It Be It programa za 2018. 1

Nadograđujući na uspjeh serije globalnih See It Be It događaja održanih tokom 2017., Madonna će se 28. pebruara pridružiti Chloe te će posjetiti urede R/GA. Ovakvi besplatni događaji donose uvod u See It Be It zajednicu i pružaju neke ključne uvide kada su u pitanju vođstvo i samouvjerenost.

Potencijalni kandidati zainteresirani za sudjelovanje u programu See It Be It 2018 trebaju posjetiti www.canneslions.com/see-it-be-it kako bi saznali više o programu i kako se prijaviti. Prijave se otvaraju danas, 12. februara, a krajnji rok za podnošenje je 16. marta.